Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ovo je prva potvrda

Nakon 70 godina riješen misterij - I to na dubini od 1000 metara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suosnivač Microsofta Paul Allen koristio je svoju podmornicu na dnu filipinskih voda...

Paul Allen (62) inače strastveni ljubitelj povijesti, već osam godina traga za izgubljenim japanskim ratnim brodom. Na svom twitter profilu objavio je kako je olupinu sa svojim timom pronašao, piše Mirror.

Pročitajte i ovo Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade Nosač zrakoplova Theodore Roosevelt Nakon novih prijetnji Što rade američki nosač zrakoplova, razarači i azijski ratni brodovi u spornom moru?

Fotografije pokazuju olupinu legendarnog japanskog ratnog broda koji je potopljen u Drugom svjetskom ratu. Objavio je fotografiju ventila olupine, kojeg je opisao kao 'prvu potvrdu' da se radi o japanskom brodu.

'Još od mladosti, fascinira me povijest Drugog svjetskog rata, a za to me inspiriralo očevo služenje u američkoj vojsci. Musashi je uistinu inženjersko čudo i kao inženjer u srcu, osjećam duboko poštovanje za tehnologiju i trud uložen u izgradnju. Čast mi je što imam ulogu u otkrivanju ključnog plovila u mornaričkoj povijesti i odavanju sjećanja nevjerojatnoj hrabrosti muškaraca koji su služili na njemu', napisao je Allen, koji je rođen u Seattleu, u SAD-u, te je 1975. godine osnovao Microsoft s Billom Gatesom.

Pronađen misteriozni brod koji je nosio nevjerojatno vrijedan teret!

Musashi je bio najveći japanski brod u Drugom svjetskom ratu. Bio je jedan od najteže naoružanih brodova u to vrijeme. U njegovom potonuću živote su izgubile 1.023 osobe.

Potopila ga je američka mornarica 24. listopada 1944., u blizini Filipina nakon vala napada američkih zrakoplovstva.

Njegova točna lokacija ostala je misterij 70 godina, unatoč brojnim očevicima. Suosnivač Microsofta i njegov tim, pronašli su brod u nedjelju koristeći povijesne dokumente četiri različite države.

Allen, 51. najbogatija osoba na svijetu koja posjeduje vrijednosti u iznosu oko 11,4 milijarde funti, poznat je po svojoj ljubavi prema povijesti te po tome što često svoje privatne jahte posuđuje ekspedicijskim misijama. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene