Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bande i nasilje

VIDEO Snimljena pobuna u jednom od najopasnijih mjesta na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bande i prenapučenost glavni su uzrok nasilja i pobuna u najpoznatijem brazilskom zatvoru.

Iz jednog od najopasnijih zatvora u Brazilu dolazi snimka kako počinje zatvorenička pobuna. Pobune, tučnjava i ubijanje među članovima bandi, naime, svakodnevica su u brazilskim zatvorima.

Najmanje 75 zatvorenika umrlo je u Pedrinhas zatvoru od 2013., a među njima su i trojica kojima su odrubljene glave, i to usprkos činjenici da zatvor čuvaju teško naoružani policajci. Najmanje 36 zatvorenika uspjelo je pobjeći 2013. godine iz Pedrinasa kada su oteli kamion za smeće i srušili zatvorski zid, piše Independent.

Pročitajte i ovo Fotografija Alekseja Navaljnog ruski oligarh Cure nepoznati detalji, bio je uključen u razmjenu zarobljenika među kojima je bio i Navaljni: Sastao se s Putinom u vrijeme njegove smrti? Nasilje na Haitiju najviše pate djeca Gladna tinejdžerica krenula kupiti nešto za jelo, brutalno je silovana. Dječaka tjeraju da spaljuje tijela: Ovu zemlju razara kaos

'Iskonsko zlo' osudili na dvije doživotne kazne, a puštaju ga nakon 20 godina zatvora

Zatvori su vrlo napučeni, a kao što je to slučaj i na ulicama, i u njima caruju bande. Brazil je po broju zatvorenika četvrta zemlja na svijetu, iza Kine, Rusije i SAD-a. U zatvorima kaznu služi 550 tisuća osoba, od kojih je oko 200 tisuća previše u odnosu na zatvorske kapacitete.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene