Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Moramo eliminirati križ....'

VIDEO 'Napadamo Ameriku': Snimka najvećeg okupljanja Al-Qaede!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najnoviji video na kojem je prikazano najveće okupljanje Al-Qaede u posljednje vrijeme objavio je i slavni CNN.

Trenutno najveće vođe Al-Qaede okupile su se u Jemenu kako bi svoje sljedbenike podučile vrijednostima koje su im zajedničke, a koje se prvenstveno tiču napada na SAD.

CNN izvještava kako su američki stručnjaci analizirali video te kako ni CIA ni Pentagon nisu znali za to okupljanje. Snimka se najprije pojavila na džihadskim web stranicama i tako privukla pažnju svjetskih stručnjaka za terorizam te američkih obavještajaca koji smatraju kako se okupljanje održalo nedavno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Misija Aspides Njemačka fregata isplovila prema Jemenu: "Trajna eskalacija nasilja čini vojnu misiju neophodnom" hutisti - 3 Prijetnja Hutisti kane srušiti dio interneta? ''Takvu akciju mogu izvesti samo dvije zemlje''

Al Qaeda uvježbava stotine Britanaca u Siriji

Na snimci se može vidjeti Nasir al-Wuhayshi, čovjek koji je trenutno drugi najjači vođa Al-Qaede u cijelom svijetu. Svojim sljedbenicima u videu objašnjava kako želi napasti SAD.

'Moramo eliminirati križ... Nositelj križa je Amerika!', poručuje u videu Nasir al-Wuhayshi.

CNN piše kako američki stručnjaci za sigurnost tvrde da je ovaj video autentičan. CNN-ov teroristički analitičar, Paul Cruickshank, nazvao je ovaj video 'izuzetnim' te rekao kako su Al-Qaedini vođe podnijeli veliki rizik održavanjem ovog skupa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene