Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se zeleno svjetlo

BRZO, PRECIZNO, EFIKASNO Moćno oružje za uništenje 'zmijske glave' Islamske države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Projektil ispaljen s RAF-ovog Tornado zrakoplova može precizno pogoditi vozilo koje se kreće brzinom od 112 km/sat.

Projektili koji su toliko precizni da gotovo u centimetar gađaju sićušne mete u pokretu s udaljenosti od 11 kilometara mogli bi biti sljedeće oružje kojim će Međunarodna koalicija pokušati odsjeći 'zmijsku glavu'  Islamske države - jednog po jednog vođu terorista - i tako unijeti strah i kaos u njihove redove. No, samo ako Velika Britanija proširi svoje djelovanje i na Siriju, gdje se u Raqqi nalazi sjedište ISIS-a.

Naime, laserski navođen Brimstone projektile imaju samo dvije zemlje na svijetu - Velika Britanija i Saudijska Arabija. Cijena jednog komada tog moćnog oružja je 100 tisuća funti, odnosno milijun kuna.

Brimstone je korišten u borbi protiv Gadafijevoj režima u Libiji 2011. godine. Projektil ispaljen s RAF-ovog Tornado zrakoplova može biti lansiran iz aviona koji je od mete udaljen više od 11 kilometara.

Pročitajte i ovo Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more" Dan nakon terorističkog napada u Moskvi - 1 Iz minute u minutu FOTO Detalji užasnog napada u Moskvi: Svjedoci opisali stravične trenutke, nakon Putina oglasio se i Zelenski

U borbu protiv IS-a kreće i vojna sila koja se tome dugo opirala - Šalje 1200 vojnika

Svaki Brimstone ima malu ali vrlo preciznu bojevu glavu ispunjenu eksplozivom koja smanjuje mogućnost stradavanja okolnih meta, primjerice civila, a osim toga, pilot sam odlučuje kad će doći do eksplozije.

Ukoliko britanski parlament odobri širenje vojne misije u Siriju, iz ministarstva obrane već su najavili kako će njihove prve mete biti čelni ljudi Islamske države - zapovjedna sjedišta te kampovi za obuku, piše Daily Mail.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene