Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do sada najveći napredak

Teške borbe protiv IS-a: Konačno dobre vijesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iračke snage sigurnosti u subotu su postigle najveći napredak u borbi protiv džihadista Islamske države u zadnjih nekoliko mjeseci zauzevši većinu grada Džurf al-Sahara blizu Bagdada dok su istodobno kurdske snage ponovno zauzele sjevernoirački grad Zumar i nekoliko obližnjih sela i to poslije snažnih koalicijskih zračnih udara na islamske pobunjenike, prenose svjetske agencije.

Jedan kurdski obavještajac u Zumaru rekao je da su rano ujutro pešmerge napredovali iz pet smjerova te da su naišli na snažan otpor, ali pobijedili su. I glasnogovornik ministarstva pešmerga rekao je da je Zumar sada u kurdskim rukama. Zumar je bio prvi kurdski grad koji su u kolovozu zauzeli pripadnici Islamske države.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin Posljednji dan kampanje Peđa Grbin predstavio politiku koalicije: "HDZ je do tipfelera prepisao naš program za umirovljenike" Slika nije dostupna Britanski general "Koalicija ubija džihadiste brže nego što ih IS stvara"

Iračke snage sigurnosti ponovno su zauzele većinu grada Džurf al-Sahara blizu Bagdada i to je najveći napredak iračke vojske u zadnjih nekoliko mjeseci borbi za to strateško područje, objavili su u subotu lokalni dužnosnici.

Pun nadzor nad tim gradom omogućio bi iračkim vlastima da spriječe napredovanje sunitskih pobunjenika prema glavnome gradu i pobunjenici više ne bi mogli zadržati vezu s uporištima u zapadnoj pokrajini Anbaru niti bi mogli upadati u šijitski jug zemlje.

Novi napad džihadista na turskoj granici kod Kobanija

'Danas smo uspjeli teroriste Islamske države izgurati iz grada Džurf al-Sahara i podignuli smo iračku zastavu na vladinoj zgradi', rekao je pokrajinski guverner Sadik Madlul.

Sjedinjene Države i saveznici izveli su u petak i subotu 22 zračna udara na snage Islamske države u Iraku, objavilo je zapovjedništvo američke vojske.

Američki zrakoplovi uništili su topništvo Islamske države kraj Kobanija u Siriji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene