Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBITELJI ŽRTAVA

Uoči presude Mladiću: "Rane koje smo zadobili gubitkom najdražih bića ne mogu se ničim izliječiti"

Ratko Mladić (Foto: Vijesti u 14h)
Ratko Mladić (Foto: Vijesti u 14h) Vijesti u 14h
Aktualno Galerija +0 Ratko Mladić (Foto: Vijesti u 14h) Galerija 1/1 >>
"Genocid se nije dogodio samo u Srebrenici, genocid je bio u čitavoj Bosni i Hercegovini nad Bošnjacima i Hrvatima", rekla je Munevera Avdić iz udruge majki iz Kotor-Varoši.

Obitelji iz Bosne i Hercegovine, čiji su najmiliji ubijeni u Srebrenici, Sarajevu, Kotor-Varoši i mnogim drugim mjestima, otputovale su u Haag, gdje će za dva dana biti izrečena prvostupanjska presuda Ratku Mladiću. Zapovjednik vojske bosanskih Srba optužen je za genocid, zločine protiv čovječnosti i kršenja zakona ili običaja ratovanja. Tužiteljstvo za njega traži doživotni zatvor.

Pročitajte i ovo Radislav Krstić (Foto: AFP) genocid u srebrenici "Osjećam bolno kajanje": Mladićev suradnik bi na slobodu Biljana Plavšić (Foto: AFP) Bivša potpredsjednica RS Biljana Plavšić o presudi Mladiću: "Šokirana sam, nema ovdje ni pravde ni istine"

"Genocid se nije dogodio samo u Srebrenici, genocid je bio u čitavoj Bosni i Hercegovini nad Bošnjacima i Hrvatima", rekla je tom prilikom Munevera Avdić iz udruge majki iz Kotor-Varoši.

"Moje je dijete ubijeno, kao i ona još stotina roditelja u Sarajevu tokom opsade. I rane koje smo mi zadobili gubitkom najdražih bića ne mogu se ničim izliječiti, međutim, to bi bila satisfakcija, mala utjeha za sve ono što smo doživjeli", rekao je Fikret Grabovica, otac djeteta ubijenog u opsadi Sarajeva.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene