Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrael odluku vijeća nazvao 'parodijom'

UN želi istražiti moguće izraelske zločine u Gazi - SAD protiv!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
UN-ovo Vijeće za ljudska prava pojačalo je u srijedu pritisak na Izrael odlučivši da će što prije poslati povjerenstvo koje će provesti istragu o mogućim zločinima počinjenim tijekom izraelske ofenzive na Gazu.

Početak UN-ove istrage dolazi nakon rezolucije u tom smislu koju je predložila Palestina, a prihvaćena je u srijedu pošto je za nju glasovalo 29 zemalja, jedna je bila protiv (Sjedinjene Države), a 17 ih je bilo suzdržano.

Pročitajte i ovo Palestinci obnovili zahtjev za punopravno članstvo u UN-u Zadnji zahtjev podnesen je 2011. Palestinci obnovili zahtjev za punopravno članstvo u UN-u Ilustracija Plava linija Izraelske snage pogodile vozilo UN-a u Libanonu, ranjeno nekoliko promatrača

Izrael je odluku vijeća nazvao "parodijom".

"Vijeće bi trebalo povesti istragu o odluci Hamasa da bolnice pretvori u zapovjedne vojne stožere, da koristi škole kao skladišta oružja i da raketne sustave postavlja pokraj dječjih igrališta, privatnih kuća i džamija", ističe se u priopćenju službe za odnose s javnošću izraelskog premijera.

UN: Izrael je MOŽDA počinio ratne zločine

Glasovanje je održano na izvanrednoj sjednici Vijeća na zahtjev arapskih zemalja, a što je poduprla Rusija tražeći da se poštuje međunarodno pravo na okupiranom palestinskom teritoriju.

Nešto ranije, UN-ova Visoka povjerenica za ljudska prava Navi Pillay, koja je sudjelovala na izvanrednoj sjednici vijeća posvećenoj izraelskoj ofenzivi, pozvala je da se istraže mogući "ratni zločini" koje je Izrael počinio u Gazi i osudila neselektivne napade Hamasa na civilna područja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene