Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bila u ropstvu

Pakao u podrumu: Spavala sa zmijama, jela pseću hranu...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada je ušetala u lokalnu trgovinu, Shannon Eckley imala je samo jednu namjeru, biti uhićena. Krađa čokoladice, nadala se, spasit će je od sudbine koja ju je zatekla.

Zatvor, pa čak i dijete u udomiteljstvu ne mogu biti gore stvari od onih koje je proživljavala posljednje dvije godine koje je Shannon Eckley sa svojom kćeri provela u 'suvremenom robovlasništvu'.

Pročitajte i ovo Donald Trump Cjenkao se sa sudom Trumpu istječe vrijeme: Mora platiti 454 milijuna dolara ili bi mogao ostati bez nekretnina Ilustracija Pušten na slobodu Nastavnik godinama seksualno zlostavljao učenice u dva hrvatska grada: Neke žrtve bile su mlađe od 15 godina

Ova 31-godišnjakinja s mentalnim oštećenjima bila je zatočena u tamnici, bačena u podrum kojeg je dijelila sa zmijama i škorpionima. Bila je prisiljavana na seks, jela pseću hranu, primala uvrede i prijetnje te obavljala sve kućanske poslove, prenosi Mirror.

Psihičko nasilje u obitelji bit će kazneno djelo

Bila je i primorana istući vlastitu kćer ne bi li je čime imali ucjenjivati u slučaju da pomisli na bijeg.

Njezina je drama započela kada su je Jordie Callahan (27) i njegova djevojka, Jessica Hunt (33), namamili u njihovu kuću u Ashland u američkoj državi Ohio.

Prema njezinom iskazu, Callahan joj je uperio pištolj u glavu te zaprijetio da će je ubiti nebude li slušala njegove naredbe.

Zbog svojeg mentalnog oboljenja koje je zadobila tijekom djetinjstva, Shannon je bila bespomoćna te se ovom okrutnom paru nije mogla suprotstaviti. Seksualno je bila zlostavljana, radila je sve što se od nje tražilo, nosila je pseću ogrlicu te jela pseću hranu. Callahanu i njegovoj djevojci u zločinu su 'pomagala' još dvojica prijatelja.

 

'Šef me seksualno uznemirava svaki dan. Bojim se bilo što reći jer trebam posao'

Kada je jednog jutra poslana u dućan po namirnice, odlučila je stati na kraj svojoj torturi. Ukrala je čokoladicu, a policija ju je odmah privela. Kazala im je da živi kod Callahanovih koji 'nisu dobri prema njoj'.

Policija je odlučila istražiti slučaj, a kada su stigli u kuću Callahanovih, Jordie im je pokazao snimku na kojoj se vidi kako Shannon tuče svoju kćer. Shannon je prijavljena i optužena za zlostavljanje.

 

Nakon nekog vremena odlučila je progovoriti. Na koncu je otkriven strašan zločin, a počinitelji optuženi. Nakon 15-mjesečne istrage, FBI je uhitio zlostavljače te ih optužio za nasilni rad kao i zlostavljanje. Glavni optuženi, Jordie Callahan, prije nekoliko dana, dobio je 30 godina zatvora.

Shannon je dobila 45 mjeseci zatvora zbog zlostavljanje djeteta, a njezine fotografije policija nije željela objavljivati, radi zaštite.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene