Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon duge potjere

Tražili ga sedam tjedana: Uhićen bjegunac u srpskoj uniformi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Eric Frein je osumnjičen da je 12. rujna ubio jednog, a ranio drugog policajca.

Završena je sedam tjedana duga potjera za ubojicom policajca Ericom Freinom (31), piše Daily Mail.   Policija u Pennsylvaniji u četvrtak ga je odvela u pritvor. Pronašli su ga u blizini napuštene zračne piste u Tannersvilleu, kada se pokušao vratiti u napušteni hangar. Uhićenju je prethodila dojava o čovjeku koji ulazi i izlazi iz napuštenog prostora.

Pročitajte i ovo Ilustracija SMRTNA KAZNA Čovjek osuđen za ubojstvo prvi put pogubljen dušikom u Alabami: Nije odmah umro Posljedice požara u studiju Kyoto Animation Četiri godine nakon tragedije Ulaz zgrade slavnog studija zalio benzinom i ubio 36 ljudi: Osuđen je na smrtnu kaznu

Iako naoružan, uhićenje je prošlo bez incidenata. Službenici su u blizini mjesta uhićenja pronašli snajpersku pušku i pištolj. Na ruke su mu stavljene lisice policajaca Byrona Dicksona kojeg je ubio 12. rujna.

Na fotografijama Freina na stražnjem sjedalu policijskog automobila, vidljivo je da ima ozljedu na nosu, ali nejasno je kako ju je zadobio. Također, i nakon 48 dana provedenih u bijegu bio je svježe obrijan.

Policija traga za ubojicom koji je nosio i srpsku uniformu!

Na konferenciji za medije policija je izvijestila kako nema nikakvih naznaka da je Frein imao pomagača, kao i da ne znaju koliko dugo je bio na području hangara. Naknadno će objaviti što je Frein rekao u trenutku uhićenja.

Optužen je, među ostalim, za ubojstvo prvog stupnja, ubojstvo službenika, pokušaj ubojstva i posjedovanje oružja za masovno uništenje. Okružni tužitelj Raymond Tonkin poručio je da će za optuženog tražiti smrtnu kaznu.

Prije nego je Frein pronađen, mještani su zbog straha da bi moglo doći do nove pucnjave otkazali proslavu Noći vještica. Sada će se ipak održati.

Podsjetimo, Eric Matthew Frein (31) osumnjičen je da je 12. rujna ubio jednog, a ranio drugog policajca. Godinama je bio pripadnik jedinice za vojne simulacije. Fokusirali su se na istočnoeuropske vojske, a na fotografijama koje je nakon ubojstva objavila policija Frein je nosio i srpsku uniformu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene