Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA ZAPADU NIŠTA NOVO

Pahor osvojio drugi predsjednički mandat

Marjan Šarec i Borut Pahor (Foto: AFP)
Marjan Šarec i Borut Pahor (Foto: AFP) Foto: Afp
Aktualni slovenski predsjednik Borut Pahor osvojio je u nedjelju drugi predsjednički mandat, poručivši da će raditi na povezivanju različitih političkih opcija i truditi se da se njegov glas čuje više nego dosada.

On je u drugom krugu predsjedničkih izbora dobio 53 posto, a protukandidat Marjan Šarec 47 posto glasova, objavilo je izborno povjerenstvo nakon prebrojanih više od 99 posto listića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ŠESTI OD OSAMOSTALJENJA Slovenija bira predsjednika: Ankete predviđaju da neće biti drugog kruga Slika nije dostupna Granični spor s Hrvatskom Slovenski predsjednički kandidati slažu se oko jednog: "Na silu nećemo napraviti ništa"

Pahoru je prvi čestitao gradonačelnik Kamnika Šarec, a kasnije i predsjednici većine parlamentarnih stranaka te premijer Miro Cerar.

Zahvaljujući biračima na potpori, Pahor je kazao da će i u svom idućem mandatu biti predsjednik svih građana i djelovati na povezivanju različitih političkih opcija.

Trudit ću se da se moj glas o društvenim i političkim problemima čuje više nego dosad, rekao je.

Pahor smatra da je glavna poruka izbora to da u Sloveniji pobjeđuju one političke snage koje povezuju, a ne dijele.

"Konačno smo došli do spoznaje da među nama mogu biti brojne razlike, ali da nema potrebe da se zbog toga mrzimo", kazao je Pahor.

U novi mandat bit će inauguriran 22. prosinca. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene