Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podmetnut požar

UBIJENA BEBA Na kuću napisali: 'Cijena koju treba platiti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri židovska kolonista upali su u palestinsko selo Kafr Duma, u blizini Nablusa i podmetnuli požar u kuću na ulazu u selo.

Palestinska beba od 18 mjeseci ubijena je, a njezini roditelji i četverogodišnji brat ranjeni su u napadu židovskih ekstremista na okupiranoj Zapadnoj obali u noći s četvrtka na petak, svi stradali u podmetnutome požaru.

Pročitajte i ovo Izrael napao Dženin - 3 Nasilni doseljenici Biden će izdati naredbu protiv Židova koji napadaju Palestince: Odnosi se samo na jedno područje koje ne uključuje Gazu Ilustracija Zapadna obala VIDEO Izraelski vojnici prerušeni u medicinsko osoblje upali u bolnicu na Zapadnoj obali: Eliminirali trojicu Palestinaca povezanih s terorističkim napadima

Četiri židovska kolonista upali su u palestinsko selo Kafr Duma, u blizini Nablusa i podmetnuli požar u kuću na ulazu u selo. Na zidove kuće napisali su poruku "Cijena koju treba platiti", koju godinama koriste aktivisti ekstremne desnice i doseljenici u Izraelu i na Palestinskom području kao opravdavanje za djela agresije i vandalizma protiv Palestinaca i izraelskih Arapa ili napade na muslimanska i kršćanska svetišta, pa čak i na izraelske vojnike.

Izraelski časnik ubio palestinskog mladića koji je bacao kamenje

Izraelski sigurnosni izvori potvrdili su da je došlo do ovog napada navodeći da se sumnja da je riječ "o napadu s nacionalističkim motivima", kako je kazao policijski glasnogovornik Luba Samri.

Riječ je o najgorem napadu izraelskih ekstremista otkako je palestinski tinejdžer bio mučen do smrti u znak odmazde za ubojstvo tri Izraelca koje su prije godinu dana pogubili njihovi otmičari.

Kuća je uništena u požaru izazvanom dok je obitelj spavala. Susjedna kuća također je pretrpjela znatna oštećenja, no bila je prazna i u njoj nitko nije stradao. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene