Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Ne vidi ništa sporno

ZARUKE DJEČAKA (12) I DJEVOJČICE (11) ZGROZILE SVIJET Otac tvrdi da ih tako štiti od "devijacija"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipćanin Nasser Hassan izazvao je zgražanje međunarodne zajednice nakon što su objavljene fotografije zaruka njegovog 12-godišnjeg sina i 11-godišnje Gharam.

Na vjenčanju starijeg sina u Egiptu Nasser Hassan objavio je zaruke svog drugog sina, 12-godišnjeg dječaka s 11-godišnjom djevojčicom. Iako je brak osobama mlađima od 18 godina u Egiptu zabranjen, roditelji često ''zaruče'' djecu, a potom brak registriraju kada navrše 18 godina.

Pročitajte i ovo Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi Ilustracija Demografska praksa u Kini Nagrađuju parove koji stupaju u brak, ali: Mladenka mora ispuniti jedan uvjet

Prema podacima UNICEF-a, 17 posto Egipćanki u brak stupe prije 18. rođendana, većinom u ruralnim područjima te afričke države, piše Washington Post.

Nakon objave ovih fotografija odmah su glas digli aktivisti za prava djece i žena, a fotografije djevojčice s teškom šminkom na licu potaknule su kod građana još veće osude dogovorenih brakova maloljetne djece. Reda Eldanbouki, šef Centra za pravnu pomoć egipatskim ženama prijavio je incident Nacionalnom centru za djetinjstvo i majčinstvo te državnom tužiteljstvu. Zatražio istragu tog ''zločina''.

''Zaruke Omara i Gharam rezultirat će ranim brakom koji će toj djevojci uskratiti šanse za obrazovanjem, razvojem te će je izolirati iz društvenih krugova'', izjavio je Eldanbouki.

Nasser Hassa je lokalnim medijima rekao da je slobodan čovjek te da nije napravio ništa pogrešno. ''Omar je oduvijek volio Gharam. Govorio je da će je oženiti kada odrastu'', ispričao je te dodao da su se oboje ponašali 'zrelo' i da su razvili snažne osjećaje putem Facebooka i drugih društvenih mreža. ''Htjeli su se zaručiti'', zaključuje ovaj Egipatski otac.

Stoga je, kaže, odlučio najaviti njihove zaruke kako je drugi muškarci ne bi zaprosili kad bude starija. ''Vjenčat će se kad to bude pravno moguće'', inzistirao je Hassan. ''Moramo ih zaštititi tijekom djetinjstva prije nego što dođu u dob devijacija'', dodao je Hassan.

Ovo nije prvi brak djece na tom području ove godine za koji se javno zna. U lipnju, 10-godišnja mladenka proslavila je vjenčanje s 12-godišnjim mladoženjom.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene