Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Citat dana'

Češki ministar 'oprao' na Twitteru britanskog premijera!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomas Prouza objavio je fotografiju čeških pilota iz Drugog svjetskog rata kojom se narugao idejama premijera Davida Camerona za suzbijanje imigracije u Velikoj Britaniji.

Ograničenja za useljenike koje je predstavio britanski premijer David Cameron nisu se svidjela češkom ministru za europska pitanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oporba kritizira PREMIJER NA UDARU 'Najprije 'roj kukaca', sad 'izbjeglička banda'' Slika nije dostupna Raste pritisak POSLANA POJAČANJA Sinoć u Veliku Britaniju pokušalo ući još tisuću izbjeglica

Tomasa Prouza razljutio je prijedlog da bi se imigrantima trebalo dopustiti traženje socijalne pomoći tek nakon četiri godine života u Velikoj Britaniji. U odgovoru na Twitteru objavio je fotografiju čeških pilota koji su se borili u Kraljevskim zračnim snagama (RAF) tijekom Drugog svjetskog rata.

Cameron iznio ograničenja za useljenike, prijeti izlaskom iz EU

'Ovi Česi 'radili' su u Velikoj Britaniji manje od četiri godine. Za njih nema beneficija?', poruka je koju je napisao uz fotografiju, prenosi Sky News.

Na Cameronove mjere osvrnuo se i prije ovoga kada je na Twitteru objavio sljedeće: 'Cameronov govor o migraciji: oporezivanje ljudi prema njihovoj nacionalnosti? Koji kriterij će biti sljedeći?'.

Tviteraši su njegove primjedbe pohvalili. 'Citat dana', napisao je jedan korisnik.

Camerona kritizirali i drugi

Cameronove prijedloge kritizirala je i poljska premijerka Ewa Kopacz koja je poručila da poljska neće pristati na izmjene koje potkopavaju načela jedinstvenog EU tržišta, posebno slobodno kretanje ljudi.

Odgovor Europske komisije bio je više diplomatski.

'To su britanske ideje i dio su rasprave. O njima će se morati raspravljati bez drame, smireno i pažljivo', poručio je glasnogovornik Komisije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene