Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudar s teretnim brodom

Turska: Ruski obavještajni brod potonuo u blizini crnomorske obale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski obavještajni brod potonuo je u četvrtak u blizini turske crnomorske obale nakon sudara s plovilom koji je prenosio stoku, objavila je turska obalna straža.

Brod imena "Liman" sudario se s brodom "Youzarsif H" koji plovi pod zastavom Toga, istaknula je obalna straža na svojoj internetskoj stranici.

Pročitajte i ovo Recep Tayyip Erdogan Čestitao Putinu na pobjedi Turski predsjednik Erdogan: "Turska je spremna pomoći kako bi Rusija i Ukrajina započele pregovore" Potopljen ruski desantni brod u Crnom moru napad pomorskim dronovima VIDEO Ukrajinci potopili još jedan ruski brod, objavljena snimka: "Uništili smo Cezara"

Turske vlasti su objavile kako je spašeno svih 78 članova posade s ruskog broda, no nisu objavili nikakve detalje o teretnom brodu, njegovu stanju i posadi.

Turske su vlasti na mjesto nesreće poslale tegljač i tri brza spasilačka plovila. Turska brodska agencija GAC rekla je kako je sudar uzrokovan maglom i slabom vidljivošću

"Nema žrtava među poadom", priopćeno je putem ruske agencije Interfax iz ministarstva obrane.

Televizija NTV prenosi kako se sudar dogodio 29 kilometara od sela Kilyos koje se nalazi na Crnom moru, sjeverno od Istanbula. Turska agencija Anadolu na Twitteru je objavila fotografiju potonuća.

Turski tjesnac Bospor koji prolazi kroz Istanbul je jedan od najvažnijih morskih putova za prijevoz nafte i žitarica.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene