Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Ledeno kupanje

'To je glupa i tragična igra': Ludost odvela tinejdžera u smrt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon Norvežana i mladi Francuzi počeli su izvršavati izazove u sklopu igre koja se poput požara proširila društvenim mrežama.

Kupanje u ledenoj vodi koje je u travnju poharalo Norvešku ovaj tjedan je rezultiralo tragedijom kada je igrajući opasnu igru u Francuskoj smrtno stradao 19-godišnji mladić, piše The Local.

Pročitajte i ovo Plakat s receptom za gulaš od zeca u Francuskoj U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!" Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim

Izazov skakanja u more pojavio se tijekom travnja, odnosno svibnja u Norveškoj i Francuskoj te se poput požara proširio društvenim mrežama. Mladi Norvežani su počeli skakati u ledenu vodu, svoj pothvat snimati i izazivati druge da naprave isto. Onaj tko ne izvrši izazov plaća kaznu  koja obično uključuje kupnju veće količine alkohola za izazivača.

Maloljetnica (16) umrla nakon što je uzela ectasy

U francuskoj, kao i u norveškoj inačici igre žrtve izazov moraju izvršiti u roku 48 sati od trenutka kada ga dobiju. U sklopu igre mladići su se posljednjih tjedana bacali u more u lukama poput Dunkirka i Calaisa.

Tragični inicident koji se dogodio u Brittanyju je, vjeruje se, prvi smrtni slučaj povezan s igrom.

Prema izvješćima, mladić je prije skoka zavezao bicikl za nogu kako ga ne bi izgubio u rijeci Vilaine blizu grada Beganne. Rijeka je bila šest metara duboka zbog čega se nije uspio vratiti na površinu.

Nakon smrtnog slučaja, policija je izdala upozorenje mladim korisnicima Facebooka o opasnostima prihvaćanja izazova. 'To je tragična i glupa igra', rekao je zamjenik tužitelja Igor Souchu prije nego je pozvao na suzdržanost i oprez oko nove 'ludosti'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene