Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nikome ni riječi

Novi bizaran i zastrašujući trend širi se Facebookom - Čuvajte svoju djecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema novom Facebook izazovu djeca nestaju na 72 sata.

Ako prihvate izazov s društvenih mreža, tinejdžeri nestanu na 72 sata, odnosno ne obavijeste roditelje kamo odlaze. Upravo bi taj izazov mogao stajati iza nestanka dvije britanske tinejdžerice, Siobhan Clarke (15) i Sammy Clarke (14) iz Essexa, nagađaju tamošnji mediji. Iako se isto prezivaju, ove djevojčice nisu u rodbinskoj vezi, piše Mirror.

Pročitajte i ovo Ilustracija laseri na ratnim brodovima Novo moćno oružje moći će pogoditi kovanicu s udaljenosti od jednog kilometra, a to će koštati tek malo više od 11 eura Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat"

Nakon što su izašle iz škole u petak popodne, gubi im se svaki trag, do ponedjeljka ujutro. Pronađene su 30 kilometara od svojih domova.

Smrtonosni trend Neknominate zahvatio i Hrvatsku

Nestao je bio i njihov 22-godišnji prijatelj Keiran Hartley-Anderson, koji je po pronalasku uhićen i sumnjiči ga se za nestanak djevojčica. Svo troje pronađeno je u Westcliffu, nakon što je policija dobila dojavu od osobe koja ih je prepoznala s tjeralice.

Javnost je cijeli slučaj povezala s najnovijim izazovom na Facebooku, poznatijim kao 'Game of 72', u kojem se tinejdžeri izazovu da nestanu na 72 sata kako bi bili proglašeni nestalim osobama.

Potencijalno vrlo opasna igra 'Game 72', koja se širi preko društvenih mreža, sve je učestalija u Europi. U ovoj bizarnoj tinejdžerskoj igri postoje dva pravila: da nestanu na 72 sata i da nikoga ne obavijeste o svojim planovima.

Među nestalima na 72 sata bila je i 13-godišnja djevojčica iz Francuske. Djevojčica koju su tamošnji mediji nazvali Emma, nije željela reći ni roditeljima ni policiji gdje je bila ta 72 sata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene