Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija i sudbina

DVAPUT PREŽIVJELA PAKAO POTRESA Završila u bolnici, no izgubila 18-mjesečnu kćer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preživjela je razoran potres 2009. godine u L'Aquili te se preselila u potrazi za sigurnošću. No potres je Talijaknu Martinu Turco dohvatio i u obiteljskoj vikendici u mjestu Arquata del Tronto, nedaleko od L'Aquile, no iako je ona preživjela i njega, njezina 18-mjesečna kći nije.

Martina Turco preživjela je razoran potres koji je u srijedu rano ujutro pogodio područje središnje Italije, dok se sa svojom 18-mjesečnom kćeri nalazila u obiteljskoj vikendici u mjestu Arquata del Tronto, koje se nalazi blizu L'Aquile, koju je 2009. isto tako pogodio snažan potres, koji je uzeo 300 života.

Pročitajte i ovo Potres na Tajvanu Iznad 6,0 prema Richteru Nema mira: Niz snažnih potresa i podrhtavanja pogodilo Tajvan Potres na sjeveru Italije podrhtavanje tla Potres pogodio sjever Italije: "Osjetile su se lagane vibracije"

Turco je preživjela i jučerašnji potres, čiji broj žrtava se popeo iznad 240, no među tim žrtvama se nalazi i njezina 18-mjesečna kći Marisol.

Turco je s brojnim ozljedama izvučena iz ruševina obiteljske kuće i prebačena u bolnicu gdje se oporavlja od preživljene strahote, dok njezina obitelj oplakuje tragediju i smrt malene Marisol.

Djed Marisol je ranije izjavio lokalnim medijima da je očajnički pokušao spasiti svu obitelj.

"Nisu htjeli da idem u spašavanje zbog opasnosti, no rekao sam im da me briga za sve, morao sam krenuti u potragu za njima, no na nesreću za malenu više nije bilo spasa", rekao je potreseni Massimo Piermarini, a prenosi Daily Mail.

Broj žrtava velik je i dalje raste

Podsjetimo, u četvrtak rano ujutro talijanski organi civilne zaštite izvijestili su da je u navedenom potresu poginulo ukupno 247 ljudi. 190 smrtnih slučajeva prijavljeno je u pokrajini Rieti, a 57 u susjednoj pokrajini Ascoli Piceno.

Potres magnitude 6,2 stupnjeva srušio je kuće i ceste u nekoliko planinskih naselja 140 kilometara istočno od Rima.

Novi potres

I jutros oko pet sati Italiju je zatresao novi potres jačine 4,7 stupnjeva. Prema podacima američkog Geološkog zavoda, epicentar ovog potresa je bio oko sedam kilometara istočno od gradića Norcia, na dubini od deset kilometara.

U podnožju Amatrice nalazi se i ekipa Nove TV. Reporterka Ema Branica javlja kako su itekako osjetili i ovaj jutrošnji potres jačine 4,7 stupnjeva čiji je epicentar bio veoma blizu Amatrice. Branica kaže kako grad izgleda potpuno razrušen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene