Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi šok za Australce

Strava: Pronađeno osmero djece ubijene nožem, jedna žena teško ranjena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australska policija je u petak priopćila da je osmero djece ubijeno a jedna žena ranjena u sjevernom australskom gradu Cairnsu, a australski mediji su izvijestili da su žrtve izbodene.

Osmero djece je ubijeno, a majka sedmero njih ozlijeđena u sjevernom australskom gradu Cairnsu, priopćila je policija u petak, a neki mediji su izvijestili da su žrtve izbodene.

Pročitajte i ovo Ilustracija aviona kompanije LATAM Let iz noćne more VIDEO Najmanje 50 putnika ozlijeđeno tijekom avionskog leta: Jedna osoba u teškom stanju prevezena u bolnicu Slika nije dostupna Nije mu bilo pomoći Tinejdžera brutalno izgrizao morski pas po preponama, nozi i ruci

Australija je povećala oprez nakon talačke krize u jednom kafiću u Sydneyu u utorak u kojoj su ubijene tri osobe uključujući otmičara.

Policija u Queenslandu je u priopćenju rekla da je ušla u kuću u predgrađu Cairnsa nešto prije podneva nakon što je obaviještena da se u zgradi nalazi žena s teškim ozljedama. Tamo su prilikom pregleda lokacije našli tijela djece starosti od 18 mjeseci do 15 godina.

Detektiv Bruno Asnicar rekao je da policija vjeruje da je ozlijeđena žena majka sedmero od osmero ubijene djece te da zasad nitko nije službeno osumnjičen za taj zločin.

'To je grozno upozorenje. Moramo izvući pouku iz ove drame'

Ozlijeđena žena (34) je na liječenju i pomaže u istrazi, rekla je policija. Službena identifikacija mrtve djece još nije provedena.

Premijer Tony Abbott nazvao je događaje u Cairnsu "srceparajućima" i rekao je da su ovo "dani iskušenja" za Australiju.

'To je neopisiv zločin. Noćas će biti suza i molitvi diljem naše zemlje za tu djecu', kazao je.

Tragedija u Sydneyu nije povezana s događajima u Cairnsu, navode agencije.

'Nema razloga za zabrinutost ... Situacija je pod kontrolom', rekao je Asnicar. Dodao je da iz Brisbanea stižu policijski stručnjaci koji će pomoći u istrazi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene