Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŠTO JE ISTINA?

MISTERIJ STAR 69 GODINA 'Nisu bili ni izvanzemaljci, ni ljudi. Bili su to pokusni kunići'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drugog utorka u veljači obilježava se dan izvanzemaljske kulture, a posvećen je svim prošlim, sadašnjim i budućim posjetiteljima s nekih drugih krajeva svemira.

Govoreći o izvanzemaljskim posjetiteljima, neizbježno je prisjetiti se najpoznatijeg slučaja u novijoj povijesti - onoga iz 1947. godine u Roswellu. Mnoge se polemike i danas vode oko tog slučaja, no što se tamo uopće dogodilo?

Pročitajte i ovo Jeziva snimka misterioznog objekta Puno nedoumica VIDEO "Koji je ovo ku*ac?!" Ukrajinski vojnici objavili jezivu snimku misterioznog objekta Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) NLO-i su "čuvari planeta" Nova teorija zavjere: Zemlja je šuplja i u njoj živi superiorna rasa ljudi izvanzemaljaca, a ulazi se kroz portale

8. srpnja 1947. godine nedaleko jedne farme u Roswellu usred jake oluje srušio se objekt. Vlasnik farme pronašao je metalne ostatke objekta koji su bili relativno neobično svim svjedocima. 'Neobično je bilo što su ostaci bili nalik na foliju, ali kad bi je zgužvali, onda bi se odmah vratila u prvotni oblik', rekao je sin vlasnika farme.

Sve više sumnji pojavilo se kad se američka vlada, nekoliko sati nakon prvotne izjave u kojoj su rekli da se srušio 'leteći disk', obratila javnosti rekavši kako se zapravo srušio meteorološki balon.

Priča je dugo uspjela ostati zataškana, no 1978. bojnik Jesse Marcel, koji je sudjelovao u prikupljanju ostataka letjelice, u jednom intervjuu rekao kako je priča o meteorološkom balonu bila sam o pokriće nakon čega su krenule brojne teorije zavjere.

Jedna od teorija drži da su zapravo Sovjeti izazvali cijeli incident ne bi li izazvali paniku kod Amerikanaca. 'Našli su tijela kod srušenog objekta, Nisu bili izvanzemaljci i nisu bili piloti. Bili su to ljudski pokusni kunići. neobično niski za pilote, izgledali su kao djeca. Svi su bili niži od 150 centimetara. Bili su groteskno deformirani, ali svi na isti način. Imali su goleme glave te prevelike oči', stoji u knjizi 'Area 51' autorice Annie Jacobsen.

1994. godine američke zračne snage objavile su izvješće o tom incidentu rekavši kako su pronađeni ostaci pripadali balonu koji je bio dio projekta kodnog imena MOGUL iza kojeg se skrivala namjera špijuniranja Rusa i njihovog nuklearnog programa.

Što se tiče groteskno deformiranih bića koje su vidjeli mnogi svjedoci, američke zračne snage tvrde kako se zapravo radilo o lutkama koje su se koristile za testiranje projekta.

I 69 godina kasnije misterij se nastavlja.

Jesmo li sami?

  • Naravno da nismo, bilo bi ludo vjerovati da smo sami u pregolemom svemiru
  • Jesmo, već bi se oni pojavili da postoje

Ukupno glasova:

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene