Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatra izvan kontrole

Španjolska: Zbog požara na Mallorci 200 ljudi evakuirano

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Približno 200 osoba evakuirano je zbog požara koji je poharao 450 hektara šume i ostao izvan kontrole danas ujutro na turističkom otoku Mallorca na Balearima, objavile su vlasti te španjolske regije.

'Oko 200 osoba iz 50 stanova evakuirano je. Spaljeno je 450 hektara u Arti i Capdeperi. To je zona agroturizma na sjeveroistoku Mallorce', izjavio je glasnogovornik vlade Baleara.

Zasad je vatra izvan kontrole, dodao je on, i oko 130 osoba mobilizirano je kako bi se borilo s vatrom koju raspiruje velika vrućina i vjetar, objavile su spasilačke službe.

Pročitajte i ovo U zagrebačkoj Ulici grada Vukovara se zapalilo automobil - 2 Vatrogasci ugasili požar VIDEO/FOTO Dramatične scene u Zagrebu: Na križanju u potpunosti izgorio automobil Plamen na trajektu u Biogradu Nije bilo putnika FOTO/VIDEO Drama u Dalmaciji! Zapalio se trajekt: Nakon duge borbe s plamenom, vatrogasci uspješno otklonili opasnost

>> Požar hara Idahom, ugrožene kuće slavnih

Požari su česta pojava u Španjolskoj, no ove ih je godine bilo nešto manje nego 2012., u kojoj su štete bile rekordne - ove je godine između siječnja i srpnja, po podacima španjolskog ministarstva poljoprivrede, gorjelo 13.335 hektara, dok je lanjske godine taj broj bio višestruko veći te je 147.854 hektara u istom razdoblju lani bilo zahvaćeno požarima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene