Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U centru Ankare

Najmanje 86 poginulih u terorističkom napadu, snimljen trenutak eksplozije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažni dokazi upućuju da su dvojica bombaša samoubojica izvela stravičan napad u Ankari. Radi se o najsmrtonosnijem terorističkom napadu u povijesti Turske.

Snažni dokazi upućuju da su dvojica bombaša samoubojica izvela u subotu napad na skup prokurdskih i ljevičarskih aktivista ispred glavnog kolodvora u Ankari ubivši 86 ljudi, rekao je turski premijer Ahmet Davutoglu, dok su u Istanbulu izbili prosvjedi protiv vlade koju demonstranti optužuju za taj najsmrtonosniji teroristički napad u povijesti Turske.

Užas u centru Ankare

Pročitajte i ovo Nesreća u rudniku u Bartinu Traje spašavanje VIDEO/FOTO Tragedija u Turskoj: Raste broj preminulih u eksploziji rudnika u Bartinu. Na mjesto nesreće dolazi Erdoğan Slika nije dostupna Neredi u Ankari Suzavcem i vodenim topovima na prosvjednike

Dvije eksplozije odjeknule su u subotu na raskrižju u središtu Ankare. Prema izvješćima koja se pozivaju na turske dužnosnike, poginulo je najmanje 86 ljudi, a više od 120 ih je ozlijeđeno, prenosi BBC.

Na društvenim medijima pojavile su se fotografije krvavih tijela, a do eksplozije je navodno došlo prije Marša za mir na kojem se trebalo prosvjedovati protiv sukoba između Turske i kurdskih militanata na na jugoistoku zemlje.

Prema nekim inormacijama, za napad je odgovoran bombaš samoubojica. Vlada još uvijek istražuje te navode, ali napad su odmah proglasili terorističkim činom, javlja Reuters.

NATO oštro osudio napad u Ankari

NATO je u subotu oštro osudio teroristički napad u Ankari u kojem je poginulo 30 i ranjeno 126 osoba. "Oštro osuđujem teroristički napad u središtu Ankare u kojem su ubijeni i ranjeni deseci ljudi. Nema opravdanja za takav grozan napad na ljude koji su prosvjedovali za mir", rekao je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg u priopćenju.

"Moje misli u ovim teškim trenucima su s obiteljima žrtava, s ozlijeđenima i s turskim narodom", dodao je. "Saveznici u NATO-u ostaju ujedinjeni u borbi protiv terorizma", rekao je Stoltenberg.

Erdogan osudio napade, PKK prekida gerilske aktivnosti

Turski predsjednik Tayyip Erdogan snažno je osudio dvostruki bombaški napad.
U priopćenju ureda predsjednika navodi se da je Erdogan pozvao na "solidarnost i odlučnost kao na najsmisleniji odgovor na teror" i rekao da su oni koji stoje iza tog napada željeli posijati podjele u društvu.

Militantna skupina Radnička stranka Kurdistana (PKK) pozvala je svoje borce da zaustave gerilske aktivnosti u Turskoj sve dok sami nisu napadnuti, objavljeno je na internetskoj stranici bliskoj toj skupini u subotu, tri mjeseca nakon što je PKK okončao dvogodišnje primirje.

Novinska agencija Firat je izvijestila da je čelnik PKK rekao da je takva odluka donesena kao odgovor na pozive unutar i izvan Turske te da će njihovi borci izbjegavati akcije koje bi mogle spriječiti održavanje "poštenih i pravednih izbora" 1. studenoga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene