Obavijesti Video Pretražite Navigacija
52 do 53 posto

Škotski referendum: Evo kome daje prednost posljednja anketa uoči glasovanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rezultati anketa, objavljeni uoči početka referenduma o budućnosti Škotske, i dalje pokazuju da je većina Škota za ostanak svoje zemlje u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Ankete, koje su provele agencije Survation i YouGov, pokazuju da je između 52 i 53 posto ispitanih Škota protiv neovisnosti, prenosi Reuters. U anketi Survationa za novine Daily Record, protiv neovisnosti bilo je 53 posto, a u istraživanju YouGova za Time i Sun 52 posto ispitanih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon referenduma David Cameron: Oduševljen sam, poštovat ćemo dogovor u cjelosti Slika nije dostupna Ovisno o ishodu Evo što će se dogoditi nakon škotskog referenduma

Prema istraživanju You Gova, muškarci više podržavaju neovisnost Škotske, dok je veći broj žena za ostanak u Ujedinjenom Kraljevstvu. Vođa škotskih nacionalista Alex Salmond, dan prije referenduma, pozvao je Škote da iskoriste životnu šansu i na referendumu glasaju za neovisnost.

Slijedi li raspad Velike Britanije? Evo što kažu zadnje ankete!

"Ovo je naša životna šansa i moramo ju zgrabiti s obje ruke", poručio je Salmond pristašama u Perthu, na istoku Škotske, uoči referenduma o odcjepljenju od Velike Britanije.

Kampanju za neovisnost ocijenio je "najvećom kampanjom u demokratskoj povijesti Škotske", ali je i istaknuo i velike napore koje su britanske vlasti uložile u svoju kampanju.

"Budućnost Škotske mora da biti u škotskim rukama", poručio je Salmon okupljenima koji su, mašući škotskim zastavama, uzvikivali: "Da, mi to možemo!" Salmond je dodao da će prihvatiti rezultate referenduma i ako se ne izglasa neovisnost. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene