Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U čemu je tajna?

POGLEDAJTE kako ruski bombarderi pogađaju ciljeve u Siriji gotovo snajperski precizno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski borbeni zrakoplovi Su-34 mogu bombardirati ciljeve na zemlji s gotovo snajperskom preciznošću što su ovih dana u Siriji i potvrdili.

Televizija ruskog Ministarstva obrane objavila je kako je to moguće zahvaljujući satelitskom navođenju bombi na cilj. U videu koje je objavila TV Zvezda pojašnjeno je da bombe koordinate cilja dobivaju od satelita nad Sirijom i da zato pogađaju s preciznošću od 5 do 8 metara čak i s visine od 5 kilometara. Takvu preciznost, navode u Ministarstvu obrane, postižu čak i s bombama teškim 500 kilograma.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin scenarij koji nitko ne želi Putin na krilima pobjede: "Svima je jasno da će ovo biti samo jedan korak od trećeg svjetskog rata" Uništeni Su-34, ilustracija Srušili Su-34 Ukrajinci objavili: "Oborili smo jedan od najmoćnijih ruskih mlažnjaka vrijedan desetke milijuna dolara"

Problem se može javiti, pojašnjavaju, prilikom niskog leta, jer u tom slučaju bombarder može biti uništen gelerima vlastite bombe. Stoga se u takvim situacijama koriste bombe s nekom vrstom 'kočnice' koje odgađaju eksploziju dok se bombarder ne udalji. Uglavnom se radi o bombama između 250 i 270 kilograma koje na sebi imaju male metalne padobrane. To, otkrili su Rusi, omogućava ruskim bombarderima da gađaju ciljeve i s visine do 200 metara.

Rusko zrakoplovstvo u Siriji koristi i pola tone teške bombe s manjim, običnim padobranima. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene