Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Saudijska Arabija poručila

'Zračni udari trajat će do Hadijeva povratka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zračni udari u Jemenu koje predvodi Saudijska Arabija nastavit će se sve dok vlast ponovno ne preuzme jemenski predsjednik Abd-Rabu Mansur Hadi koji je u četvrtak otišao iz zemlje, rekao je u nedjelju glasnogovornik saudijske vojske.

Rijad je objavio u četvrtak da je Saudijska Arabija zajedno s još devet sunitskih muslimanskih zemalja počela zračne udare na šijitsku miliciju Hutija u Jemenu. Hutiji su povezani s Iranom, glavnim saudijskim regionalnim neprijateljem. Službeni Teheran tvrdi da ne pomaže Hutijima, ali je oštro osudio muslimansku ofenzivu.

Pročitajte i ovo Spašena posada - 1 Jemenski pobunjenici Novi napad hutista odnio i prve ljudske živote: SAD najavio žestoku odmazdu Napadnuto naftno postrojenje u Saudijskoj Arabiji (Foto: AFP) Pozvali na okončanje sukoba u Jemenu Irak odbacio optužbe da je napad dronovima na naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji izveden s njegova teritorija

"Stvorit ćemo uvjete da predsjednik i njegova vlada vode zemlju", rekao je brigadni general Ahmed Aseri, glasnogovornik koalicijskih snaga.

Jemen: Zračna luka u Sani izvan uporabe, 15 pobunjenika poginulo

U razgovoru s malom skupinom novinara nakon redovne konferencije za novinare u Rijadu Aseri je rekao da su napadi uspjeli zaustaviti napredovanje Hutija prema gradu Adenu te da se pritisak na tu skupinu vrši diljem zemlje.

"Osjećamo kako oni iz dana u dan slabe. Nastavljamo vršiti pritisak kako bismo ih zaustavili. Vjerujemo da će se stanje oko Adena iz dana u dan popravljati", rekao je.

Hadiju lojalne snage sukobile su se u nedjelju s Hutijima u predgrađu toga lučkoga grada, posljednjega važnog uporišta odsutnoga predsjednika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene