Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbjeglička kriza

Njemačka: Buknuo požar u zgradi prihvatilišta za imigrante, skakali kroz prozor da se spase

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka policija izjavila je u petak da je pet osoba ozlijeđeno u požaru koji je izbio u izbjegličkom skloništu u Heppenheimu u zapadnonjemačkoj državi Hessen, javlja Reuters.

Nema izravnih pokazatelja kako je došlo do plamena. Njemačka, koja očekuje da će se priljev izbjeglica i migranata učetverostručiti na oko 800.000 ove godine, zabilježila je više od 100 podmetanja požara u skloništima azilanata u posljednjih nekoliko mjeseci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bez točnog datuma IZBJEGLIČKA KRIZA EU i Turska krajem studenoga na summitu o rješavanju migrantske krize Slika nije dostupna Vrhunac još nije došao Službene brojke: Od početka godine 800.000 ilegalnih ulazaka u EU

"Jedna osoba koja se pokušala spasiti skočivši kroz prozor s drugog kata teško je ozlijeđena", kaže se u priopćenju policije.

Orban: Ako bude potrebno sagradit ćemo ogradu i na granici s Hrvatskom

Četiri osobe lakše su ozlijeđene od trovanja dimom, kaže se. Više od 60 izbjeglica iz zemalja poput Sirije, Iraka, Somalije i Etiopije smješteno je na tri kata stambene zgrade.

"Požar je ugašen brzo. Prema prvim nalazima, vatra se iz nepoznatih razloga pojavila iza ulaznih vrata", kaže se i dodaje da su policija i državno odvjetništvo počeli istragu o uzroku požara.

SAD tvrdi da je Europa sposobna riješiti problem migranata

Sjedinjene Države su u četvrtak izrazile spremnost pomoći europskim zemljama suočenim s velikim porastom broja migranata s Bliskog istoka i iz sjeverne Afrike, ali ipak nisu ponudile da preuzmu više migranata iz regije.

"Europa je sposobna riješiti ovaj problem", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Josh Earnest.

Upitan je li SAD spreman preuzeti više migranata iz regije on je rekao kako nema ništa za najaviti ali je istaknuo 4 milijarde dolara američke humanitarne pomoći sirijskim izbjeglicama od 2011.

SAD je spreman ponuditi svoje tehničko iskustvo među kojima i znanja američke obalne straže europskim zemljama, rekao je on ne ulazeći u pojedinosti.

Napomenuo je kako se radi o očajnim ljudima koji bježe od nasilja i nestabilnosti i pozvao političare da ne izgube iz vida "ljudskost ovih ljudi".

Kazao je da SAD pozdravlja sastanak Europske unije krajem mjeseca posvećen migrantskoj krizi kao i napore da se suzbiju krijumčari ljudima koji iskorištavaju migrante. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene