Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Golema šteta

SMRTONOSNO ORUŽJE Ovo su rakete kojima Rusi uništavaju Islamsku državu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je na mete u Siriji ispalila 26 krstarećih raketa.

Rusko ispaljivanje 26 dalekometnih SS-N-30A Kalibr krstarećih raketa s broda u Kaspijskom jezeru, protiv 11 ciljeva u Siriji, označilo je značajnu eskalaciju u vojnoj intervenciji Vladimira Putina na Bliskom istoku. Rakete su letjele gotovo 1500 kilometara na putu koji ih je do Sirije vodio preko Irana i Iraka.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Zastrašujuća poruka Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!" Islamska država objavila fotografiju napadača koji su navodno odgovorni za napad u Rusiji Užas u Rusiji Islamska država objavila fotografiju napadača: Ovo su muškarci odgovorni za pokolj u Moskvi

Kod ovih raketa koje se lansiraju vertikalno bojeva glava, s do 400 kilograma eksploziva, se odvaja na 40 kilometara od mete, nakon čega se podiže na veću visinu te prije samog napada dobije supersoničnu brzinu. Dužine je 8,8 metara i postiže maksimalnu brzinu od 3580 kilometara.

Prema tvrdnjama ruskog ministarstva obrane ove rakete su izuzetno precizne i dizajnirane da izbjegavaju neprijateljski sistem za obranu, kao i da ciljevima nanesu golemu štetu.

Rusi s 26 raketa gađali ISIS preko Irana i Iraka, pogodili 11 meta

U četvrtak je američki dužnosnik izjavio da su četiri krstareća projektila ispaljena s ruskog broda u Kaspijskom jezeru pala u Iran, no ruska strana tu je informaciju odmah demantirala.

'Sve naše ispaljene rakete pogodile su svoj cilj', rekao je glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov.

Podsjetimo, Rusi izvode zračne napade na pobunjeničke ciljeve u Siriji, na molbu tamošnjeg režima Bašara al-Asada

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene