Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BRITANSKI RAZARAČ PRATI IH U STOPU

Ruski ratni brodovi danas prolaze La Mancheom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Flota ruskih ratnih brodova proći će danas La Mancheom na putu za Siriju.

Ruske brodove tijekom plovidbe kanalom pratit će dva britanska ratna broda, a britansko ministarstvo obrane objavilo je da će ih "pratiti u stopu".

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jedna od sankcija Rusija upozorava Europu: Naša je odmazda spremna! Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu"

Brodovi se nalaze unutar međunarodnih voda, no Michael Fallon, tajnik za obranu, kazao je da će ih Velika Britanija "promatrati kako bi njihova zemlja ostala sigurna".

Britanski razarač HMS Duncan i fregata HMS Richmond krenuli su iz Portsmoutha kako bi dočekali ruske brodove predvođene nosačem zrakoplova Admiral Kuznjecov koji može nositi više od 50 zrakoplova, objavio je BBC.

Ruski ratni brodovi krenuli su nedaleko od obala Norveške, a prevoze borbene zrakoplove koji će za dva tjedna najvjerojatnije sudjelovati u konačnom napadu na opkoljeni sirijski grad Alepo, izjavio je diplomat iz NATO-a. Članice EU-a osudile su djelovanje Rusije u Siriji upravo zbog teške situacije u Alepu i stradavanja civila.

Rusija, koja svojim zračnim udarima pomaže sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu u borbi protiv pobunjenika u istočnom dijelu Alepa, objavila je da je najnovije raspoređivanje snaga upereno protiv boraca Islamske države.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene