Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oni samo mogu šutjeti

'OVO TI JE POKLON OD RUSIJE!' Školarac šamara, tuče i vrijeđa imigrante

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Netko je snimao dječaka koji je udarao radnike.

Diskriminacija radnika iz inozemstva još uvijek je svakodnevna pojava u mnogim zemljama, a nerijetko se događa da se takve radnike u zemlji u kojoj dođu potražiti 'sreću' svodi na razinu robova.

Pročitajte i ovo Strani radnici HUP Gorući problem našeg gospodarstva: Uskoro će u Hrvatskoj raditi 400.000 stranaca Davor Božinović Manji broj ilegalnih prijelaza Božinović najavio kupnju skupocjenih helikoptera: "Smanjit ćemo pritisak na Hrvatsku granicu i EU"

Tako ih i poslodavci potplaćuju, maltretiraju i vrše nad njima razne oblike nasilja. No, snimka u kojoj se vidi kako dječak, koji ima možda oko 12 godina, maltretira imigrante radnike u Rusiji, posebno je zabrinjavajuća.

On ih naime najprije verbalno napada, a potom i fizički. Jednog radnika je tako ošamario nakon što mu je rekao 'Od kuda si ti, iz Tadžikistana? Ovo ti je poklon od Rusije!'

Drugom radniku je branio da nastavi hodati i lupao ga šakom i nogama. Radnici su se na trenutke smijali tomu, ali uglavnom pokušali cijelu situaciju izbjeći koliko su mogli i produžiti dalje. Vrlo vjerojatno je na njih utjecala i činjenica da je netko cijelo vrijeme sve snimao, a i to što uglavnom dolaze iz velikog siromaštva i očajni su za zaradom kojom prehranjuju svoju obitelj u drugoj zemlji.

Prizori na snimci su vrlo tužni, no istu sudbinu ljudi koje je ovo dijete napadalo i ponižavalo nažalost dijele mnogi strani radnici diljem svijeta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene