Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ako su "glasine" točne

Filipinski predsjednik naredio policiji da ubije njegova najstarijeg sina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte, poznat po svojoj strogoj politici prema narkoticima, u svojem je govoru u srijedu rekao kako kako je naredio policiji da ubije bilo koje od njegove djece ako se dokaže da su povezani s trgovinom drogom.

"Naredio sam da te ubiju ako te uhvate s drogom i osobno ću zaštititi te policajce", poručio je Rodrigo Duterte svojem najstarijem sinu, 42-godišnjem Paolu Duterteu, inače dogradonačelniku grada Davaoa na jugu zemlje.

Pročitajte i ovo Učionica iz koje su oteta djeca u Kurigi 280 djece oteto u školi Nakon 17 dana oslobođena oteta djeca u Nigeriji: Vlada odbila platiti otkupninu od 690 tisuća dolara Ilustracija Užas u školi Djeca se otrovala gumenim bombonima: Šokantna je pozadina incidenta

Paolo, poznat i kao Pulong, je optužen tijekom saslušanja u filipinskom Senatu 7. rujna da je član trijade u kineskom transnacionalnom sindikatu  organiziranog kriminala. Paolo Duterte je zanijekao sve optužbe, rekavši da su "neutemeljene" i "glasine".

Tijekom govora radnicima u palači Malacanang u Manili u srijedu predsjednik Duterte je rekao: "Ako se dokaže da je bilo koje od moje djece povezano s trgovinom droge policija ih može ubiti kako ljudi ne bi mogli reći ništa protiv mene".

"Tako je bolje... pa mogu reći ljudima: Samo vi pričajte, tamo vam je leš mojeg sina", rekao je Duterte.

Otkako je prošle godine preuzeo dužnost predsjednika u ratu protiv droge ubijeno je više od 9000 Filipinaca, među kojima i nekoliko gradonačelnika i lokalnih političara.

Skupine za ljudska prava kažu kako bi takva politika mogla predstavljati zločin protiv čovječnosti, a osudili su ga i Ujedinjeni narodi, Sjedinjene Države i druge zapadne zemlje.

Početkom rujna u filipinskom Senatu oporbeni senator Antonio Trillanes, bivši časnik mornarice, optužio je Paola Dutertea da sudjeluje u operaciji trijade u kojoj je više od tone kristalnog metamfetamina brzo prošlo kroz filipinsku carinu u pošiljkama iz Kine.

G. Trillanes je rekao Paolu da pokaže tetovažu na leđima koja je navodno dokazala da je član bande. 42-godišnjak je priznao da ima tetovažu na leđima, ali ju je odbio pokazati.

Na saslušanju u Senatu 2016. godine samoproglašeni ubojica Edgar Matobato i umirovljeni policajac Arthur Lascanas optužili su Paola Dutertea za krijumčarenje droge i zaštitu narko bosova. Te tvrdnje nikada nisu dokazane.

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene