Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tek je počeo

MOĆNE GLASINE Ovo od Putina nije sve. Za džihadiste najgore tek slijedi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin priprema još veću akciju u Siriji, ako je vjerovati neimenovanom izvoru.

Navodni veliki manevri Vladimira Putina, koji su se u Rusiji odvijali prošlog tjedna pri čemu je unovačeno 150.000 vojnika, nagnali su pojedine izvore Expressa.co.uk da zaključe kako će ih ruski predsjednik poslati u borbu s džihadistima u Raqqi. Naime, kako piše ovaj britanski tabloid, Putin će mobilizirati 150.000 rezervista koje je unovačio prošlog tjedna.

Pročitajte i ovo Muškarac poginuo, troje ozlijeđenih u ukrajinskim napadima Područje Belgoroda Ukrajinci žestoko napali teritorij Rusije! Slika nije dostupna Potvrdila Bijela kuća Cure detalji akcije u Siriji: Mrtav vođa Islamske države, aktivirao bombu kojom je ubio sebe i članove svoje obitelji

Time se, navodno priprema 150.000 vojnika za borbu u Siriji kako bi uništili Islamsku državu. Velika vojna akcija trebala bi se odvijati na tlu, a ruski bi vojnici pri tom iz ruku islamista preoteli njihovo uporište i samoprozvani glavni grad Raqqu.

RUSIJA PORUČUJE 'Uspjeli smo znatno oslabiti vojnu moć terorista. Panika i dezerterstvo načeli su njihove redove'

Raqqom navodno patrolira 5.000 džihadista, a Putin ih namjerava uništiti sa 150.000 vojnika koji bi se s njima borili na tlu, piše Express.

'Veoma je izvjesno da Rusija želi 'počistiti' zapadni dio Sirije, preuzimajući Raqqu te sve naftne i plinske resurse na području i oko Palmire. Ovo postaje utrka za Raqqu. Kako bi osigurali naftna polja, moraju 'očistiti' regiju od pobunjenika, a glavni grad Islamske države ključan je za to', kaže neimenovani izvor za Express.co.uk.

Borci ISIS-a sada se, ako je vjerovati izvoru, suočavaju s više od stotinu tisuća ruskih trupa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene