Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li im odobriti?

PROŠAO I KRAJNJI ROK Grčka traži obustavu isplate dugova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Postoji mogućnost da se isplata obavi kasnije?

Grčka je u ponoć propustila krajnji rok za otplatu 1,6 milijardi eura najnovijeg duga Međunarodnom monetarnom fondu (MMF), potvrdio je glasnogovornik MMF-a Gerry Rice.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Grčkoj - 3 prosvjedovalo 30.000 ljudi VIDEO Nemiri na ulicama Grčke na godišnjicu stravične željezničke nesreće: Letjeli molotovljevi kokteli i suzavci Vješanje LGBTQ+ zastave ispred zgrade Parlamenta Prijedlog konzervativne vlade Još jedna članica EU-a legalizirala je istospolne brakove: "Progresivna smo i demokratska zemlja"

Grčka je u međuvremenu od MMF-a zatražila obustavu otplate dugova do studenoga, nakon što je nastavila pregovore s vjerovnicima, izjavio je potpredsjednik grčke vlade Yannis Dragasakis.

EUROPSKO 'NE' GRČKOJ 18 milijardi eura pomoći izgubljeno

"Čak i ako se to ne dogodi, kako sam obaviješten, postoji mogućnost da se isplata obavi kasnije", rekao je Dragasakis u intervjuu grčkoj državnoj televiziji ERT .

Grčka banka zatražila je da se u srijedu održe razgovori s Europskom središnjom bankom radi pomoći za održanje likvidnosti bankarskog sustava. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene