Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obitelj u Alžiru

Propali pregovori u Gadafijevom gradu pod opsadom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razgovori o prevladavanju neodlučenog stanja oko libijskog grada Bani Walida koji je pod opsadom ustanika su propali, rekao je pregovarač ustanika koji nastoje uhvatiti Moamera Gadafija.

'Kao glavni pregovarač sada nemam ništa za ponuditi. S moje strane pregovori su gotovi', rekao je Abdalah Kanšil novinarima na lokaciji ranijih pregovora s plemenskim vođama iz grada, jednog od posljednjih uporišta pristaša Moamera Gadafija. Do komentara druge strane nije se moglo doći.

'Oni su rekli da ne žele razgovarati, prijete svakome tko se kreće. Postavljaju snajpere na visoke zgrade i u maslinike, imaju veliku vatrenu moć. Na kraju smo nudili mnogo kompromisa', rekao je Kanšil.

'Ostavit ćemo odluku zapovjednicima na terenu, a NTC-u (Nacionalnom prijelaznom vijeću) da odluči što činiti dalje', rekao je Kašil. On je rekao da vjeruje da su dvojica Gadafijeveih sinova i njegov glasnogovornik Musa Ibrahim u Bani Walidu.

Plemenski vođe iz Bani Walida došli su pregovarati nakon što je glasnogovornik NTC-a prethodnog dana više puta rekao da su razgovori završeni i da se spremaju napasti.

Članovi NTC-a su iznosili nagađanja da se u gradu možda skrivaju članovi Gadafijeve obitelji, pa možda i sam bivši libijski čelnik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najgori od najgorih FOTO Ovo je deset najopasnijih ljudi na svijetu Slika nije dostupna Časnik NTC-a tvrdi 'Saif Gadafi se želi predati sudu u Haagu'

Alžir brani odluku da pruži utočište Gadafijevoj obitelji

Alžirski premijer u nedjelju je branio odluku njegove zemlje da pruži utočište članovima obitelji Moamera Gadafija rekavši da je to humnitarno pitanje.

Supruga svrgnutog libijskog čelnika, kćer Aiša i sinovi Muhamed i Hanibal ušli su u Alžir 29. kolovoza nakon što je Gadafi svrgnut s vlasti. Aiša je rodila djevojčicu nekoliko sati nakon što je prešla granicu.

Dužnosnici prijelaznih libijskih vlasti kritizirali su odluku Alžira da prihvati Gadafijevu obitelj nazvavši je 'činom agresije'. 'Oni su alžirska odgovornost', rekao je glede članova Gadafijeve obitelji u Alžiru premijer Ahmed Ouyahia opisavši slučaj kao humanitaran.

'Sami Libijci su od nas zatražili da ih smatramo Alžircima', dodao je ne objasnivši preciznije koji su Libijci uputili takav zahtjev. Alžir je jedini libijski susjed koji još nije priznao Nacionalno prijelazno vijeće kao novu libijsku vladu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene