Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usmjereni na jug

PRIJETNJA SIGURNOSTI Sj. Koreja razvila novu generaciju ratnih brodova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južna Koreja saznala je za brodove krajem prošle godine kada su uhvaćeni na satelitskim snimkama u trenucima njihova testiranja.

Sjeverna Koreja razvila je novu generaciju ratnih brodova koji postižu velike brzine i imaju mogućnost izbjegavanja radara sve u cilju nesmetanog ulaska u teritorij susjedne Južne Koreje.

Pročitajte i ovo Sjeverna Koreja ispalila projektile - 5 Nova provokacija Sjeverna Koreja ispalila više od 200 granata: Južna Koreja stanovnike otoka poslala u skloništa Ministarstvo obrane Južne Koreje objavilo fotografije na kojima se vidi kako sjevernokorejski vojnici obnavljaju oštećena stražarska mjesta - 3 Raskinut vojni sporazum FOTO Rastu tenzije na poluotoku: Sjevernokorejski vojnici obnavljaju stara stražarska mjesta na granici

Model broda ' Very Slender Vessel' sjeda gotovo na površinu vode, a kada se kreće ne plovi na valovima, već ih 'para', piše Telegraph.

Doseže brzinu od gotovo 100 kilometara na sat (60 nautičkih milja), a među opremom koju prenosi nalaze se teška naoružanja poput mitraljeza i torpeda, a prema napisima medija, južnokorejske vlasti ga opisuju kao 'novu prijetnju sigurnosti'.

Bivši sjevernokorejski operativac otkriva tajne špijunske taktike

Južna Koreja saznala je za brodove krajem prošle godine kada su uhvaćeni na satelitskim snimkama u trenucima njihova testiranja.

Južnokorejske vlasti izrazile su zabrinutost zbog činjenice da je najmanje sedam ovakvih ratnih brodova pušteno u more te da su započeli sa svojom vojnom aktivnošću.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene