Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nada sve veća

Preokret u Islamskoj državi - Počeli su se međusobno ubijati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamistička skupina Islamska država (IS) smaknula je stotinu svojih boraca iz stranih država koji su pokušali otići iz grada Rake, izjavio je u subotu za dnevnik Financial Times pripadnik snaga koje se bore protiv sirijskog režima i IS-a, prenio je AFP.

Taj je militant, koji je želio ostati neimenovan i za kojeg FT tvrdi da ga "dobro poznaje" izjavio je da je "provjerio tih 100 smaknuća" stranih džihadista koji su se željeli povući iz sukoba.

Pročitajte i ovo Ilustracija izrazili žaljenje Kobna pogreška! Vojska ubila tinejdžere u zračnom napadu, zamijenili ih za džihadiste Slika nije dostupna Lavrov pozvao na pregovore Rusija zabrinuta zbog sukoba: "U Nagorno Karabahu raspoređuju se i džihadisti iz Libije i Sirije"

Džihadisti IS-a u Raki rekli su da je stvorena posebna postrojba vojne policije koja je zadužena za strance koji žele dezertirati, što je urodilo pretresima desetaka objekata u kojima žive borci i jednakim brojem uhićenja.

Britanski tisak sredinom listopada tvrdio je da je IS uhitio pet Britanaca, tri Francuza, dva Nijemca i dva Belgijanca koji su se željeli vratiti u svoje domovine nakon što su se potužili da se bore protiv pobunjeničkih skupina umjesto protiv snaga sirijskog predsjednika Bašara al-Asada.

Pogledajte iz koje je europske zemlje najviše građana otišlo među džihadiste

Navodno bi se kućama željelo vratiti ukupno 30 do 50 Britanaca, ali se boje uhićenja kad stupe na britansko tlo, u to su vrijeme procjenjivali istraživači s londonskog King's Collegea s kojima je u kotakt stupio jedan od njih, tvrdeći da govori u ime svih.

Od početka kampanje zračnih udara koju je u kolovozu pokrenula međunarodna koalicija na čelu sa SAD-om, Islamska država izgubila je jedan dio osvojenog područja i priličan broj vojnika, koji je svakim danom sve veći.

Tijekom 40-ak dana između listopada i studenog izvedeno je oko 2000 zračnih udara, u kojima je ubijeno oko 500 ljudi, većinom džihadista, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR). (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene