Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Detalji napada

Među ubijenima je 7 tinejdžera, u ruksaku napadača pronađeno je 300 metaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su se isprva pojavile informacije o nekoliko napadača na nekoliko lokacija u gradu, pokazalo se da je 18-godišnjak djelovao sam.

Napadač iz trgovačkog centra u Njemačkoj je 18-godišnji Iranac iz Muenchena, kazao je u subotu šef policije Hubertus Andrae na konferenciji za novinare, dodavši da motivi zločina nisu poznati. Mladić je nakon napada počinio samoubojstvo.

Pročitajte i ovo Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran" Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

Nitko drugi nije osumnjičen za pucnjavu u kojoj je poginulo devet ljudi, a najmanje 21 osoba ozlijeđena.

Napad se dogodio u trgovačkom centru Olympia oko 5 kilometara sjeverozapadno od centra Muenchena.

Tijelo napadača pronađeno je oko jedan kilometar udaljeno od trgovačkog centra. Crveni ruksak pronađen u blizini tijela ispitan je na eksploziv, izvijestila je policija. Kažu kako napadač otprije nije poznat policije te kako ne postoje nikakve očite veze pojedinca s terorističkim skupinama, no istraga se nastavlja.

Prema pisanju njemačkih medija, otac napadača priveden je na ispitivanje, a u tijeku je i pretres njihove obiteljske kuće.

Tijekom prijepodneva naše je ministarstvo vanjskih poslova izvijestilo kako među poginulima nema hrvatskih državljana.

Nešto prije podneva šef bavarske policije izvijestio je o detaljima vezanima za napadača. Radi se o mladiću koji je rođen i odrastao u Njemačkoj. Nema nikakvih veza s Islamskom državom, niti s izbjeglicama koji su u ovom velikom valu stigli u zemlju.

Istraga će, kaže šef policije Hubertus Andrae započeti razgovorima s osobama koje su poznavale napadača. U ruksaku pronađenom kraj njegova tijela nalazilo se još 300 metaka.

Pretragom obiteljske kuće napadača nisu pronađene nikakve veze s ektremizmom, ali pronađena knjiga vezana za masovne pucnjave.

Mladić nema nikakav kriminalni dosje, ali je ranije bio na psihijatrijskom liječenju.

Među ubijenima u krvavom pohodu je 7 tinejdžera.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene