Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na sastanku s kraljem

FOTO Potez prve dame koji joj je donio i kritike i pohvale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Detalj prilikom posjeta konzervativnoj Kraljevini Saudijskoj Arabiji.

Odluka američke prve dame Michelle Obame da ne pokrije glavu prilikom posjeta Saudijskoj Arabiji i susreta s kraljem Salmanom donijela joj je i kritike i pohvale na društvenim medijima.

Pročitajte i ovo Gaza, 11. listopada 2023. - 6 Rat na Bliskom istoku Dugo su ljuti regionalni suparnici, a sad su obavili važan razgovor: Jedno je bilo presudno Mohammed bin Salman Nema pravde SAD potvrdio imunitet saudijskom princu u slučaju brutalnog ubojstva novinara: "Novac je ipak na prvom mjestu"

Nenošenjem feredže prva dama je, piše Independent, istaknula oštra ograničenja s kojima se suočavaju žene u ultra konzervativnom kraljevstvu. One, naime, u javnosti moraju pokrivati kosu i nositi široke crne haljine. Većina žena pokriva cijelo lice nikabom.

Obama stigao u Rijad

Također, ženama je zabranjeno voziti, kada napuštaju kuću moraju imati mušku pratnju i nije im dopušteno glasovati, iako će se zadnje pravilo promijeniti u 2015. godini.

Međutim, žene sa Zapada koje dolaze u posjet ne moraju slijediti ista pravila odijevanja, iako je i prva dama nosila odjeću koja joj je prekrila ruke i noge.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene