Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biste li vi?

Posao od 425 tisuća kuna godišnje koji nitko ne želi raditi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč vrlo dobroj plaći, zainteresiranih nema.

Unatoč vrlo dobroj plaći od 40 tisuća funti godišnje (425 tisuća kuna), peradarskoj industriji Velike Britanije nedostaje osoba koje bi trebale utvrđivati spol pilića, piše Independent.

Pročitajte i ovo Kako napisati motivacijsko pismo, ilustracija ovo morate znati Kako napisati motivacijsko pismo? Jednu stvar nikako ne smijete napraviti McDonald's Nude više poslova McDonald’s traži desetke radnika diljem Hrvatske: Objavili iznose plaća i nagrada

Tvrtke teško pronalaze ljude koji bi trebali utvrditi je li pilić muški ili ženski. Zbog toga je zatraženo da se zanimanje stavi na službeni državni popis zanimanja s kroničnim manjkom osoblja. Naime, kada se zanimanje nađe na državnog popisu, olakšava se zapošljavanje osoba izvan EU, uključujući i onih iz Južne Koreje gdje se ovaj posao veoma cijeni.

Bivšoj curi poručio da 'vani ima još koka'!


Ali - molba je odbijena od strane vladinog odbora za migraciju iako peradarstka industrija prošle godine nije uspjela zaposliti niti jednog određivača spola.

Riječ je poslu koji zahtijeva vještinu i dobar vid te ga ne mogu obavljati strojevi. Radnik mora biti sposoban uočiti minimalne razlike i to u prosjeku na oko 1000 pilića po satu, odnosno između 13 i 20 po minuti. U smjeni od 12 sati njegova točnost treba biti 98 posto.

Dirljiva priča iz Gunje: Mislila da je izgubila sve, no ronilac joj spasio piliće, a susjedi hrčka

Potencijalne zaposlenike obeshrabruje i trogodišnja obuka tijekom koje razvijaju osjetljivost i spretnost da pouzdano odrede spol pilića.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene