Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vojnik i bijesni fan

FOTO Pogledajte koju su poruku na granati primili Palestinci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otkazani koncert Backstreet Boysa nekom je pružilo jedan razlog za granatiranje Gaze...

Aktivist BDS-a (Boycott, Divestment and Sanctions against Israel) na Twitter je postavio fotografiju granate na kojoj je na hebrejskom ispisano 'Ovo vam je zbog otkazivanja koncerta Backstreet Boysa, gadovi!'

Pročitajte i ovo Civili u Gazi Užas u Gazi Tenkovi pucali, a kamioni gazili stotine civila: Stravičan napad na gladne Palestince izazvao reakcije diljem svijeta Zločin protiv čovječnosti u Pojasu Gaze - 3 Potresni prizori Stotine tisuća djece gladuju, jedu hranu za konje, piju more: "Makar umrla, želim uzeti vreću brašna jer nemam čime nahraniti svoju djecu"

Autor fotografije i 'poruke' Palestincima je, osim što je zagriženi fan popularnog boy benda', također i član izraelske vojske. Naime, zbog aktualne situacije na tom području otkazan je koncert backstreet Boysa u Tel Avivu.

Dogovorili primirje, a onda Izraelci napali tenkovima i ubili 40 Palestinaca

Originalna fotografija pojavila se na Facebook stranici 'Standing by IDF' koja je od svog osnutka 23. srpnja skupila više od 30.500 'lajkova'.

Bijela kuća osudila Hamas, Abdulah kritizirao međunarodnu zajednicu

Bijela kuća osudila je u petak Hamasovo kršenje humanitarnog primirja u Gazi, te pozvala na hitno oslobađanje jednog izraelskog vojnika, javljaju agencije.

"Izraelci su jutros kazali da je primirje prekršeno i da su pripadnici Hamasa iskoristili humanitarno primirje kako bi napali izraelske vojnike, a čak su uzeli jednog taoca. To bi bilo barbarsko kršenje prekida vatre", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Josh Earnest na CNN-u.

Bijela kuća oslanja se na izraelske informacije po kojima su poginula dva izraelska vojnika a jedan je zatočen.

Earnest je pozvao Hamas da oslobodi zatočenog izraelskog vojnika i potvrdio da je američki državni tajnik John Kerry razgovarao u petak s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom o krizi u Gazi.

Saudijski kralj Abdulah kritizirao je pak "neoprostivu" šutnju međunarodne zajednice oko izraelske ofenzive u Gazi, koju je nazvao "zločinom protiv čovječnosti", u govoru pročitanom na televiziji.

'Ova (međunarodna) zajednica koja potiho promatra što se događa u cijeloj regiji, indiferentna je prema tome što se događa, kao da je se to ne tiče. Ta tišina je neoprostiva'.

Više od pedeset Palestinaca poginulo je u petak u Gazi u izraelskom granatiranju, kažu liječnički izvori u Gazi.

Palestinski predsjednik Mahmud Abas kazao je da će palestinsko izaslanstvo ići u subotu na pregovore u Kairo, bez obzira na okolnosti. Izaslanstvo u kojem će biti Hamas otputovat će u Kairo na razgovore s egipatskim dužnosnicima o prekidu vatre u Gazi, rekao je Abas u Ramali.

On je sastavio "izaslanstvo koje će u subotu ići u Kairo, kakve god bile okolnosti", kaže se u priopćenju iz Abasova ureda. Izaslanstvo će činiti predstavnici Fataha, Hamasa i Islamskog džihada.

Egipat je ranije izvijestio palestinske dužnosnike da odgađa pregovore predviđene u Kairu između izraelskog i palestinskog izaslanstva, nakon što je navodno otet jedan izraelski vojnik.

Humanitarne agencije i UN pozvali su da se Palestincima u Pojasu Gaze dostavi 369 milijuna dolara za "hitne potrebe". "Trebamo hitno okončati patnje naroda u Gazi", rekao je James Rawley, UN-ov koordinator za humanitarne operacije.

'Kao prvi korak, sve humanitarne agencije trebale bi dobiti slobodan prolaz i slobodan pristup', rekao je.

Humanitarni prekid vatre između Izraela i Hamasa započeo je u petak ujutro u osam sati po lokalnom vremenu i trebao je trajati 72 sata, ali je ubrzo prekršen. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene