Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pritisak javnosti

OBJAVLJENE SNIMKE Hoće li policijske kamere razriješiti kontroverzno ubojstvo?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u Charlotteu objavila je snimke kontroverznog ubojstva Keitha Lamonta Scotta koje se dogodilo u utorak.

Supruga ubijenog tvrdila je, za razliku od policije, da Keith nije bio naoružan, na što je upozoravala na mjestu nesreće te je u javnost pustila snimku koju je sama zabilježila mobitelom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Optužen za ubojstvo POLICAJAC GA UBIO BEZ RAZLOGA Šokantna snimka zgrozila javnost Slika nije dostupna Koji ples! Zamislite ovakve policajce na hrvatskim ulicama!

'Ne pucajte! Ne pucajte! Nije naoružan! Ništa nije učinio!', preklinjala je supruga ubijenog koja je bila desetak metara udaljena od mjesta događaja.

Policija je, nakon prosvjeda i zahtjeva da objave snimku onog što se događalo kada je Scott ubijen, popustila i u subotu objavila što su snimile kamere koje su nosili policajci kao i one koje su bile u njihovom vozilu.

I dok obitelj tvrdi da je Scott u ruci nosio knjigu, a ne pištolj, policija koja je u njegovom automobilu, nakon rutinske kontrole, pronašla marihuanu, tvrdi da je 'nepobitna činjenica da je u ruci imao pištolj'. Oružje je snimljeno kako leži na tlu, a šef policije u Charlotteu Kerr Putney kazao je kako su na njemu pronađeni Scottovi otisci i DNA.

Na policijskim snimkama vidi se kako Scott izlazi iz svog automobila i hoda unatrag sa spuštenim rukama, no ne može se razaznati drži li išta u njima. Čuju se četiri pucnja i on pada na tlo. Policajac koji je ubio Afroamerikanca, međutim, nije nosio kameru, piše BBC.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene