Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opaka 'ptičurina'

Pogledajte što može T-50, moćni ruski borbeni zrakoplov pete generacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jednom kada dobije za njega posebno dizajnirane motore, T-50 će navodno moći izvoditi manevre kakvi su u drugim zrakoplovima nezamislivi.

Rusko ratno zrakoplovstvo predstavilo je na međunarodnom moskovskom aeromitingu Suhoj T-50, borbeni zrakoplov pete generacije koji bi trebao zamijeniti Su-27 i MiG-29.

Pročitajte i ovo Izrael napao bolnicu Šifa u Gazi - 3 Ratni užasi Izrael napao bolnicu Šifa, ljudi su zarobljeni: "Nemoguće je spasiti ikoga zbog vatre, gađaju sve koji prilaze prozorima" Ilustracija Razvijeni u SSSR-u Slovačka prelomila, šalje borbene avione Ukrajini: "Zelenski je tražio više oružja, dat ćemo sve od sebe"

Zrakoplov je znatiželjne očekivano oduševio manevarskim mogućnostima, međutim Russia Today ističe da će najbolje tek doći jer će se u zrakoplov 2017. početi ugrađivati posebno za njega napravljeni motori koji će mu omogućiti da izvodi što niti jedan drugi borbeni zrakoplov na svijetu ne može.

Također, T-50 bi do 2020. godine trebao biti opremljen i sa svih 12 vrsta raketa (šest će ih biti spremno već do 2017.), koje će mu prema najavama omogućiti da se efektno obračunava s metama u zraku, na tlu, na vodi, ali i ispod nje (rečeno je da će moći gađati podmornice na dubini do 600 metara, op.a.)

Ruski T-50: To nije avion, to je više leteći robot

Neke će od tih raketa biti hipersonične, a zanimljivo je dodati i to kako će se dio njih nalaziti u unutrašnjosti zrakoplova kako ne bi utjecale na njegove takozvane 'stealth' karakteristike.

Zrakoplov će također imati potpuni digitalni sustav za navođenje raketa, što znači da će automatski otkrivati, klasificirati i pratiti mete pa će pilotu preostati tek da odluči hoće li napasti i kojim oružjem.

Pogledajte kakvim se to manevrima predstavio T-50, ali i otkrijte o njemu još tehničkih detalja kroz sljedeće dvije infografike - prva i druga.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene