Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi zakon

Za one koji putuju u Sloveniju – loša vijest

Bled (Foto: Arhiva/AFP)
Bled (Foto: Arhiva/AFP) Arhiva/AFP
Aktualno Galerija Bled (Foto: Arhiva/AFP) Bled (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP +0 Ljubljana (Ilustracija: Gulliver/Thinkstock) Galerija 1/2 >>
Loša vijest za sve koji vole dio svojeg odmora provesti u susjednoj Sloveniji. Naime, slovenski parlament prošlog je tjedna prihvatio zakon o promicanju razvoja turizma, a novitet je u tom zakonu i uvođenje promidžbene, povrh boravišne pristojbe.

Osnovna turistička pristojba za posjetitelje u Sloveniji povećana je s dosadašnjih 1,265 eura na 2,50 eura po danu, a od prošlog tjedna uvedena je i promidžbena pristojba u visini dodatnih i do 25 posto te turističke pristojbe.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Walter Zakrajšek - 3 Blizu granice s Hrvatskom Završena akcija spašavanja: Otkriveno stanje speleologa, a spasilačka služba razmišljala je i o miniranju Domagoj Mikić i Damijan Šinigoj - 4 Teško je ozlijeđen Speleolog upao u špilju duboku 150 metara: Akcija spašavanja trajala 18 sati

U praksi to znači da bi promidžbena pristojba mogla iznositi i do 0,625 eura po danu, a obje pristojbe zajedno sad bi turiste mogle stajati i do 3,125 eura po danu ukupno, prenose slovenski mediji.

Četveročlanu će obitelj tako desetodnevni boravak na Bledu ili Bohinju, ako računamo samo nove pristojbe, koštati 125 eura.

Sve skupa, predviđa slovensko ministarstvo gospodarstva, trebalo bi povećati turističke prihode lokalnih zajednica, ali i Slovenske turističke agencije (STO).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene