Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže u regiju

Papa Franjo dolazi u Sarajevo - Evo što je zamolio vjernike!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo objavio je u nedjelju da će 6. lipnja doći u Sarajevo kako bi propovijedao mir i međureligijski dijalog.

"Draga braćo i sestre, želim vam objaviti da ću u subotu, 6. lipnja, doći u Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine", izjavio je papa Franjo na molitvi angelusa na Trgu svetog Petra.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima - 7 "Uništava sve pred sobom" FOTOGALERIJA U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima: "Izrael je najgori okupator na svijetu"

Papin novi presedan u Vatikanu

"Već sad vas molim da molite da moj posjet tim dragim ljudima bude ohrabrenje katoličkim vjernicima, da posije dobro i da pridonese učvršćenju bratstva i mira, međuvjerskog dijaloga i prijateljstva", rekao je Papa.

Sarajevo je u travnju 1997. posjetio papa Ivan Pavao II koji je tada bio već narušena zdravlja. Tijekom duge mise održane na otvorenom poljski je papa pozvao na izmirenje i na oprost.

Radujemo se Papinu posjetu Sarajevu

Papa Franjo u posjet Sarajevu pozvan je još prošle godine tijekom obilježavanja stogodišnjice ubojstva Franja Ferdinanda, događaja koji je bio povod početku Prvoga svjetskog rata.

To će biti njegovo drugo putovanje u jednu balkansku zemlju, s obzirom na to da je u rujnu prošle godine posjetio Albaniju.

Papa nominiran za Nobelovu nagradu za mir

Argentinski Sveti Otac, angažiran na reformi Kurije tijekom 2015. predvidio je desetak putovanja, no pojedinosti još nisu poznate.

Nakon turneje u siječnju po Šri Lanki i Filipinima u srpnju će posjetiti Ekvador, Boliviju i Paragvaj, a u rujnu Sjedinjene Države. Izrazio je i želju da krajem godine posjeti Srednjoafričku Republiku i Ugandu.

Pohod pape Franje BiH ohrabrenje za Crkvu i zemlju

Najavljeni pohod pape Franje Bosni i Hercegovini prestavlja veliko ohrabrenje za mjesnu Crkvu ali će ujedno biti iznimno značajni poticaj za tu zemlju jer će na nju ponovo usmjeriti pozornost cijelog svijeta, kazao je u nedjelju Hini glavni tajnik Biskupske konferencije BiH mons. Ivo Tomašević.

"Vijest o dolasku Svetog Oca velika je radost za Crkvu u BiH ali i za cijeli hrvatski narod koji u njoj živi. Vjerujem da tu radost dijele i svi drugi ljudi dobre volje", izjavio je mons. Tomašević komentirajući najavu papina dolaska u BiH 6. lipnja.

Tomašević je istaknuo kako pohod pape Franje ima nemjerljivi značaj jer će BiH stoga biti u molitvama svih katolika diljem svijeta.

Točan program papina posjeta BiH još nije poznat no glavni tajnik Biskupske konferencije BiH ne dvoji kako će Sveti otac svojim dolaskom u tu zemlju ponovo potaknuti zanimanje cijelog svijeta za ono što se u njoj zbiva i za sve probleme s kojima se i danas susreće.

"Mi u Crkvi vjerujemo da će to pomoći poticanju svega onoga što je ovdje dobro", kazao je Tomašević.

Vijest o pohodu pape Franje svi elektronički mediji u BiH u nedjelju su objavili kao udarnu ističući kako će to biti veliki događaj za cijelu zemlju, posebice s obzirom na ugled kojega Sveti Otac ima kao i na poštovanje koje mu se ukazuje zbog njegova djelovanja.

Papa Ivan Pavao II BiH je posjetio dva puta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene