Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TENZIJE RASTU I DALJE

Putin čeka ispriku, a Erdogan odgovara: 'Odgovorit ćemo na isti način!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne smanjuju se napetosti između Moskve i Ankare. Nastavljaju izmjenjivati teške riječi i uzajamne prijetnje, a Moskva najavljuje i sankcije Turskoj.

Dok Rusi upozoravaju da neće više dopustiti nikakvu sličnu akciju protiv njihovih zrakoplova, turski predsjednik poručuje kako će njegova zemlja opet učiniti isto, odnosno srušiti zrakoplov koji se nađe u njihovom zračnom prostoru.

Pročitajte i ovo Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi"

Namoderniji ruski protuzračni raketni sustav stigao je u Siriju. Uništit će svaku metu koja bi mogla zaprijetiti njihovim zrakoplovima. Turskoj je poslana jasna poruka da ni slučajno više ne pokušava srušiti ruski zrakoplov. Turci i dalje tvrde kako je bio u njihovom zračnom prostoru, a kao dokaz su objavili snimku navodnih zvučnih upozorenja.

Erdogan potvrđuje neosporni angažman protiv IS, negira kupovinu nafte

'Ovdje tursko ratno zrakoplovstvo. Upozoravamo da se se približavate turskom zračnom prostoru. Promijenite smjer prema jugu, odmah', čuje se na snimci. 

Ruski pilot koji je preživio obaranje zrakoplova tvrdi kako ova upozorenja nisu čuli. Vojna komunikacija između Ankare i Moskve je prekinuta. U diplomatskoj izmjenjuju oštre riječi.

'Ako se danas dogodi još jedna povreda turskog zračnog prostora, odgovorit ćemo na isti način', kazao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

'Do sada nismo čuli nikakvu ispriku s najviše politčke razine u Turskoj, ni ponudu naknade štete, kao ni jamstva da će odgovorni za taj zločin biti kažnjeni. Čini se kako tursko vodstvo namjerno odnose Rusije i Turske dovodi u slijepu ulicu. Žalimo zbog toga', rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

O odnosima Turske, članice NATO-a i Rusije sigurno će biti govora i na sastanku ruskog predsjednika i njegovog francuskog kolege. Oland nakon susreta s Obamom, Kemeronom i Merkel želi i s Putinom razgovarati o borbi protiv Islamske države, ali i političkom rješenju sukoba u Siriji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene