Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obješen u Australiji

Otkriveni nevjerojatni detalji o najpoznatijem serijskom ubojici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Frederick Bailey Deeming 1892. obješen je u australskom gradu Melbourneu prije nego je proglašen Jackom Trbosjekom u međunarodnom tisku.

Britanski povjesničar Mike Covell, nakon godina istraživanja, napravio je kroniku ubojstva Trbosjeka u knjizi 'Jack Trbosjek – Ili nešto drugo?', opisujući ga kao 'jednog od najmračnijih likova povezanih s ubojstvima u Whitechapelu', piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ilustracija Suđenje Mormonski par ubio dvoje djece i ženu: Mališane su nazivali zombijima, vjerovali u sudnji dan - "Nezgodne smrti se događaju"

Autor otkriva kako je Deeming rođen 1853. Policiji je postao poznat nakon što je počinio prijevaru. Njegovo se ime u Scotland Yardu pojavilo i tijekom istraga za ubojstvo, a jedan od svjedoka na sudu je tvrdio kako je upravo Deeming Jack Trbosjek.

Međutim, vlasti su ga odbacile kao osumnjičenog te je pobjegao u iz Londona u East Yorkshire, gdje se predstavljao kao australski milijunaš Frederick Lawson.

Predstavljajući se lažnim imenom 1980. oženio se 21-godišnjom Nellie Matheson dok je još bio u braku s prijašnjom suprugom Marie s kojom je imao djecu.

Ubrzo nakon ženidbe završio je u zatvoru na devet mjeseci zbog prijevare u Urugvaju od kuda je izručen Engleskoj pod optužbom za 'stjecanje nepripadajuće koristi lažno se predstavljajući'.

Na slobodu je pušten u srpnju 1891., a ubrzo potom u blizini zatvora u jarku je prerezanog grkljana pronađena mrtva 18-godišnjakinja Mary Jane Langley.

Deeming se vratio prvoj supruzi te ubio nju i njihovo četvero djece, nakon čega ih je zakopao ispod kuhinjskog poda, zalivši pod cementom.

I prije ubojstva upoznao je treću suprugu, 25-godišnju Emily Lydiu Mather.

U studenom 1891. par je parobrodom otputovao u Australiju, a u prosincu je i ona bila mrtva.

Deeming ju je udavio na Božić te prekrio njezino tijelo cementom ispod jedne od peći u spavaćoj sobi. Ubojica je uhvaćen, a policija je kod njega pronašla kolekciju noževa, mačeva i sjekira u njegovom domu.

Scotland Yard se napokon zainteresirao za Deeminga kada su pronađena tijela njegove obitelji te su stupili u kontakt s Melbournom gdje je obješen zbog ubojstva.

'Prije se mislilo da je Deeming bio u zatvoru za vrijeme ubojstva u Whitechapelu. Ali sam otkrio da to nije bilo tako. Prodavač novina opisao je kako je Deeming uvijek kupovao mnogo novina nakon ubojstava i izgledao je vrlo uzbuđeno dok je čitao o njima', kazao je povjesničar Covell.

Inače, Jack Trbosjek pseudonim je serijskog ubojice koji je svoje žrtve ubijao i masakrirao krajem 19.stoljeća. Ime je došlo iz pisma što ga je Središnjoj novinskoj agenciji poslala osoba koja je tvrdila da je ubojica, a objavljeno je u vrijeme ubojstava. Iako su predložene mnoge teorije, identitet Jacka Trbosjeka vjerojatno nikad neće biti otkriven.

Nerazjašnjeno je ostalo i radi li se o jednoj osobi ili više njih. Žrtve su mu bile žene koje su se bavile prostitucijom, a ubojstva su se događala na javnim mjestima. Ubojica bi žrtvama prerezao grkljan, a onda bi ih sakatio. Zbog prirode rana na nekim Trbosjekovim žrtvama, kojima su odstranjeni i organi, misli se da je Jack Trbosjek bio liječnik, kirurg ili mesar.

Zbog sličnosti s ubojstvima navedenog Trbosjeka, tadašnji međunarodni tisak Deeminga je okarakterizirao istim imenom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene