Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigli rezultati pretraga

Otkriven uzrok misteriozne bolesti koja je ubila 18 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sukladno dosadašnjim rezultatima pretraga, stručnjaci vjeruju kako su pronašli krivca za misteriozne smrti 18 osoba.

Herbicidi su po stručnjacima najvjerojatniji uzrok tajanstvene bolesti koja je iznenadno usmrtila 18 osoba na jugozapadu Nigerije, objavila je u nedjelju Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Zaražene vjeverice u porečkoj Vjeveršumi Desetak zaraženih Širi se infekcija u porečkoj Vjeveršumi: "Trenutačno je deset bolesnih. Pokušavamo utvrditi izvor zaraze..."

"Trenutna hipoteza je da su uzrok bolesti herbicidi", objasnio je glasnogovornik WHO-a Gregory Hartl. Nije naveo kako su ti herbicidi zatrovali bolesnike.

Dosad provedena ispitivanja nisu otkrila trag bakterijske ili virusne infekcije, poput virusa ebole i žute groznice, dodao je on.

Misteriozna bolest već odnijela 17 života

Testiranje je proveo laboratorij u Nigeriji, istaknuo je Hartl ističući da ta zemlja raspolaže "vrlo dobrim laboratorijima".

Od bolesti koja se pojavila početkom tjedna smrtno je stradalo 18 osoba u gradu Ode-Irele, u državi Ondo, na jugozapadu Nigerije, po nigerijskim vlastima.

Glasnogovornik države Kayode Akinmade, nazvao ju je u subotu "tajanstvenom". Simptomi su glavobolja, gubitak svijesti, gubitak na težini, smetnje s vidom, iza kojih slijedi smrt u roku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene