Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivša košarkašica

ISPOVIJEST ČLANICE 'PINK PANTHERA' - 'Kako sam pobjegla'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša članica najpoznatije lopovske bande na svijetu 'Pink Panther' objavila je knjigu o svom bijegu iz zatvora.

Olivera Ćirković, 193 centimetra visoka bivša košarkašica Crvene zvezde i Panathinaikosa, najpoznatija je ženska članica bande 'Pink Panther'. Uhićena je 2011. godine, a iz grčkog zatvora uspjela je pobjeći godinu dana kasnije. Sve je opisala u knjizi 'Pink Panter - moja zatvorska ispovijest'.

'Sine, pobjeći ću iz zatvora. Doći ću kući i nikada se više nećemo razdvajati', izgovorila je sama sebi kada je donijela odluku da mora pobjeći iz najčuvanijeg zatvora u Ateni - Korydallos gdje je služila kaznu zbog niza pljački zlatarnica u Grčkoj. Prema navodima grčke policije, Olivera Ćirković i njen 36-godišnji prijatelj su falsificiranim dokumentima iznajmljivali automobile koje je koristila banda 'Pink Panther'.

Na odluku da pobjegne, kako je napisala, utjecao je njezin grčki odvjetnik zbog kojeg se propustila pojaviti na sudu.

'Moj nedolazak je sud protumačio kao nepoštovanje i najstrože me osudio na zatvorsku kaznu od osam godina. Da sam se sama branila, dobila bih maksimalno dvije godine!', napisala je. Sin joj je bio u Beogradu, a ona je iza rešetaka završila s jednom od najozloglašenijih Grkinja koja je ljubavnicu svojeg supruga isjekla na komade, ispekla te poslužila mužu i njegovim roditeljima.

Pobjegla pomoću - slikanja

Pročitajte i ovo Grčke hitne službe ispred brodarske tvrtke u Ateni Drama u Grčkoj Stravična pucnjava u Ateni: Bivši zaposlenik upao u tvrtku pa ubio tri osobe i presudio sebi Ekskluzivna ispovijest Olivere Ćirković, mozga koji stoji iza zloglasne bande Pink Panther (Foto: Provjereno) - 2 Život uzbudljiviji od blockbustera Ekskluzivno u Provjerenom: Ispovijest „žene zmaja“ koja je bila mozak najpoznatije skupine pljačkaša na svijetu

'Moj bijeg nije planirala nikakva kriminalna grupa, niti je plaćen milijunima. Ja sam jednostavno odlučila iskoristiti jednu traljavu situaciju', tvrdi Ćirković koja se u zatvoru, preko slikanja, zbližila s jednom od čuvarica koja joj je predložila da oslika ravnateljev ured. A tu prostoriju je samo jedna soba dijelila od hodnika i glavnog ulaza. U tome je Olivera vidjela svoju šansu. Mjesec dana je oslikavala kancelariju šefa, ali i detaljno planirala bijeg. O svojim namjerama je uspjela obavijestiti nekoliko osoba - bivšeg muža u Beogradu i poznanicu iz Atene koja joj je iznajmila stan nedaleko od zatvora. Pobjegla je navodno uz pomoć muškarca koji je zatvorenicima dijelio hranu.

Nakon skrivanja, Olivera Ćirković odlučila je vratiti se u Srbiju kada saznala da joj tamo ne prijeti izručivanje, piše Blic.

'Pink Panther' je najpoznatija kriminalna skupina na svijetu specijalizirana za krađu nakita. Prema saznanjima Interpola, grupu čini nekoliko stotina članova, većinom iz Srbije i prostora Balkana, a navodno su odgovorni za krađe u vrijednosti višoj od 500 milijuna dolara.


 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene