Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podrška premijeru

VIŠE OD 17.000 GRKA IZAŠLO NA ULICE Veliki prosvjed protiv EU u Ateni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogobrojni pristaše politike premijera Aleksisa Ciprasa kazali su kako će poslušati poziv premijera te učiniti sve što on kaže, pa tako i poziv da na nedjeljnjem referendumu glasaju protiv zahtjeva Europske unije.

Oko 17000 prosvjednika okupilo se na ulicama Grčke kako bi izrazili nezadovoljstvo s ishodom posljednih pregovora za spas Grčke, odnosno ne bi li na taj način izrazili nezadovoljstvo najavljenim mjerama štednje. Optužuju svoje kreditore za ucjenjivanje, piše Sky news.

Pročitajte i ovo Prosvjed oporbe u Zagrebu - 7 Prosvjedi uoči izbora FOTO/VIDEO Lijeva oporba na ulicama pet hrvatskih gradova: ''Izgubili smo 30 godina, nemojmo izgubiti i ove četiri pred nama'' Slika nije dostupna Opći štrajk u Grčkoj VIDEO Sve je stalo osim prosvjednika protiv mjera štednje

Mnogobrojni pristaše politike premijera Aleksisa Ciprasa kazali su kako će poslušati poziv premijera te učiniti sve što on kaže, pa tako i poziv da na nedjeljnjem referendumu glasaju protiv zahtjeva Europske unije.

GRČKI DOMINO EFEKT 'To su blefiranja i prijetnje, a ne razgovori. Potez je na Njemačkoj'

'Grci su podnijeli brojne žrtve, ono što me brine nije euro već dostojanstven život za buduće generacije', rekao je jedan od prosvjednika.

Govoreći na javnoj televiziji, premijer Cipras kazao je kako je referendum potreban da bi Grčka ojačala u borbi s kreditorima i svojim međunarodnim vjerovnicima.

'Naš cilj je da nakon referenduma uslijede pregovori za koje ćemo biti bolje naoružani', kazao je Cipras.

'Tek nakon što izgubimo sve smo slobodni učiniti sve', dodao je Cipras.

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk upozorio je Grke da glasanje protiv plana vjerovnika na referendumu njihovoj vladi neće dati bolji položaj u pregovorima oko izvlačenja.

Podsjećamo, Grčka vlada objavila pitanje za referendum koji bi se trebao održati 5. srpnja, a glasi ovako:

'Treba li biti prihvaćen plan sporazuma, koji su podnijeli Europska komisija, Europska središnja banka i Međunarodni monetarni fond na Euroskupini 25. 6. 2015. i koji se sastoji od dva djela, koji čine njihov ujedinjeni prijedlog?'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene