Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Star 5.000 godina

Otkrivena dugo čuvana tajna golemog kamenog polumjeseca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arheolozi su u Izraelu otkrili da je jedna kamena struktura u obliku polumjeseca starija od biblijskih znamenitosti u Galileji čak nekoliko tisuća godina.

Riječ je o masivnoj strukturi, za koju se prethodno vjerovalo da je bila dio prastarih gradskih zidina. Nova otkrića arheologa pokazala su da je masivni kameni polumjesec izgrađen između 3050. i 2650. godine prije Krista.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Struktura je duga 150 metara, a da bi je se napravilo, bio bi potreban rad 200 radnika u trajanju od pet mjeseci, prenosi International Business Times.

Otkriven još jedan Stonehenge!

Kameni spomenik pronađen je pored Bet Yeraha, starog grada iz brončanog doba čije ime znači 'kuća boga mjeseca' na hebrejskom. Arheolozi vjeruju da je spomenik služio za označavanje posjeda i uspostavljanje vlasti i prava nad prirodnim resursima ljudi koji su tamo živjeli u to doba.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene