Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

'Volimo mir, ali smo spremni za rat'

Video koji bi bio zanimljiv, da nije zastrašujuć

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zanimljiva animacija, ili pak zastrašujuća - prosudite sami.

Prijetnja ili nečiji crni humor? To se možemo zapitati nakon video uratka koji su, za sada nepoznati autori postavili na YouTube. Radi se o grafičkoj 'simulaciji' kineskog napada na vojnu bazu, a ona, slučajno ili namjerno, podsjeća na američki teritorij.

Iako nije jasno naznačeno da se animirani napad odnosi na zamišljeni napad na SAD, Foreign Policy piše kako su sličnosti među opremom i vizualnim izgledom baza velike. Video je objavljen 28. kolovoza, da bi u svega nekoliko dana bio pregledan preko 455 tisuća puta.

'Scenarij' je sljedeći: Oko deset sekundi se prikazuje scenu koja navodno predstavlja američki napad na kinesku vojnu bazu, a zatim više od pet minuta prikazuje zamišljenu reakciju kineske Narodno-oslobodilačke vojske.

To uključuje pokretanje balističkih projektila, potonuća podmornica i borbenih zrakoplova koji polijeću s broda. Nakon što je gotovo sve uništeno, podiže se kineska zastava i tekst na kineskom koji Foreign Policy prevodi kao: 'Volimo mir, ali smo spremni za rat'.

Cijela grafika podsjeća na onu u Play Station igricama s početka stoljeća, no još nije poznato kako je grafika napravljena i koja je bila namjera nepoznatih autora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene