Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne vjeruju istrazi

DVIJE GODINE OD MISTERIOZNOG NESTANKA 'Naši voljeni su živi, netko ih je zatočio'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojedine obitelji žrtava s nestalog aviona MH370 smatraju da su putnici još uvijek živi i negdje zatočeni.

Rođaci nisu uvjereni da su ostaci pronađeni na francuskom otoku u Indijskom oceanu, Reunion, ostaci malezijskog putničkog zrakoplova MH370 koji je nestao s radara prije dvije godine tijekom leta s Tajlanda u Kinu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Crna obljetnica Misterij i godinu dana od nestanka: 'Bol obitelji ne može se opisati, još teže podnijeti' Slika nije dostupna Nove sankcije 'Pokušaji destabilizacije u Ukrajini moraju prestati'

Boeing 777 nestao je između Kuala Lumpura u Maleziji i Pekinga u Kini, 8. ožujka 2014. A u njemu se nalazilo 239 osoba, piše Express.co.uk.

Obitelj kineskih putnika izrazili su frustraciju zbog, kako kažu, 'nesposobnosti malezijskih vlasti' u istrazi oko nestanka zrakoplova.

'Naše shvaćanje nesposobnosti, nedostatka transparentnosti i suosjećanja malezijskih vlasti kroz cijeli proces ne daje nam razlog da vjerujemo najavama i njihovim motivima u istraživanju trenutačnih tragova.

Pitamo se što će se dogoditi, ukoliko se do lipnja 2016. ne pronađe MH 370 u južnom dijelu Indijskog oceana', stoji u izjavi obitelji žrtava nestalog zrakoplova.

Kineske obitelji vjeruju da bi oni koji su bili u avionu, još mogli biti živi te kažu da će oprostiti onima koji su zatočili putnike, u zamjenu za njihovo puštanje.

Obitelji kažu da pretrage na površini mora od 8. ožujka do 28. travnja 2014. te one u dubokom moru od 6. listopada 2014. nisu pronašle još ništa važno, unatoč tome što je pretraženo četiri milijuna četvornih kilometara.

U izjavi dalje stoji da vlasti nisu objasnile odgađanje objave satelitskih podataka, koje su im dale više informacija o tome gdje provesti podvodnu potragu.

Također navode kako je postojao 'uvjerljiv dokaz' da ostaci nasukani na otok Reunion za koje je rečeno da je dio avionskog krila, nisu od nestalog Boeinga 777.

U kolovozu, JACC, odnosno Australske udružene snage za koordinaciju, potvrdile su da je dio krila letjelice pronađen na otoku Reunion, ali od tada nije pronađen ni jedan drugi dio letjelice.

Svih 227 putnika i 12 članova posade malezijska Vlada proglasila je mrtvima te nestanak zrakoplova proglasila avionskom nesrećom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene